Google ciro hesabı hizmeti verecek

Google ciro hesabı hizmeti verecek

Google gelecek yıldan itibaren kullanıcılarına ciro hesabı açma hizmeti vermeye başlayacak.

KARAR/ALMANYA

Google sunduğu finans hizmetlerini geliştirerek, ciro hesabı hizmeti de verecek. Internet devi bu amaçla ABD’nin en büyük banklarından biri olan Citgroup  ve Standford’da bulunan bir kredi kooperatifi ile birlikte çalışacak. Wall Street Journal’de yer alan bir habere Cache adı verilin bu proje gelecek yıl hizmete girecek.

 Wall Street Journal’e konuan Google yöneticisi  Caeser Sengupta “BBankalar ve mevcut finans sistemiyle işbirliği yapmamız temel ilkemiz olacak“ derken, cari hesap sahiplerinin verilerinin reklam amaçlı satılmayacağını söyledi. Bu veriler Google tarafından da reklam amaçlı kullanılmayacak.

Finans sektöründe hizmet veren internete devleri arasında Google’ın yanında yaz aylarından beri Apple Pay le birlikte kredi kartı hizmeti veren Apple da bulunuyor. Amazon’un da cari hesap hizmeti sunma konusunda çalışmalar başlattığı bildiriliyor.

 Google 2011 yılından  beri kullanıcıların  kredi ve banka kartlarının dijital olarak saklayabilecekleri Googl Wallet isimli bir hizmet sunuyor. Bu hizmet daha sonra mobil ödeme yöntemi Google Pay’e dahil edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN