Fransa'nın satın aldığı maskelere ABD 3 katı fiyat ödeyerek el koymuş

Fransa'nın satın aldığı maskelere ABD 3 katı fiyat ödeyerek el koymuş

Fransız bir doktor, Çin'den satın aldıkları maskelerin ABD tarafından 3 katı fiyat ödenerek henüz uçaktayken el konulduğunu açıkladı.

Çin'den, Fransa'nın koronavirüs salgınından en kötü etkilenen bölgelerinden birine gitmek üzere olan maskelerin, ABD'li alıcılar tarafından Fransa'nın ödediğinden üç kat daha fazla nakit ödenerek satın alındığı bildirildi.

Maskeleri taşıyan uçağın tam Şangay Havaalanı'ndan kalkmak üzere olduğu sırada, Amerikalı alıcıların ortaya çıktığı ve destelerce nakit parayla, üç kat daha fazlasını ödediği bildirildi.

UÇAK ABD'YE GİTTİ

Uçak daha sonra, ABD'nin bilinmeyen bir yerine doğru hareket etti.

Fransa'nın doğusundaki Mulhouse'da bir acil serviste çalışan doktor Jean Rottner, yoğun bakım servislerinin Covid-19 hastalarıyla dolu olduğu bölgeye gelecek maskelerin bir kısmına Amerikalılar tarafından el konulduğunu doğruladı.

"BİZİM ÖDEDİĞİMİZİN 3 KATINI VERDİLER"

RTL Radyosu'na konuşan doktor, "Uçak pistteyken geldiler, nakit parayı çıkarttılar, bizim ödediğimizin üç ya da dört katını verdiler. Yani, maskeler için mücadele etmek zorundayız" dedi.

Rottner ayrıca bu hafta başı 2 milyon maske satın almayı başardıklarını vurguladı ve "Durum karmaşık. Maskeleri buraya getirebilmek için 24 saat uğraşmak zorundayız" dedi.

1 MİLYAR ADET SİPARİŞ VERİLDİ

Fransa hükümeti dışında, bazı yerel yönetimler de dörtte biri Çin'den olmak üzere 1 milyar adet maske siparişi verdi.

Ülkenin güneydoğusundaki Provence-Alpes-Côte d’Azur bölgesinin :aşkanı Renaud Muselier de maske almakta kendilerinin de sorunlar yaşadıklarını söyledi.

Muselier, daha yavaş olsa da daha emin bir yöntem olduğu için deniz yoluyla nakliyatı seçtiklerini söyledi ve "Hiç olmazsa böylece, kimsenin pistte maskelerimizi çalmadığından emin olabiliyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN