Fatih Portakal ne kadar ceza aldı, kaç gün yok? Fatih Portakal neden ceza aldı?

Fatih Portakal ne kadar ceza aldı, kaç gün yok? Fatih Portakal neden ceza aldı?

Fox Ana Haber sunucusu Fatih Portakal kimdir? Fatih Portakal neden ceza aldı? sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. RTÜK, gazeteci Fatih Portakal'ın Fox Ana Haber Bülteni'ne, 'yayın ihlali' gerekçesiyle 3 kez ana haber bülten yayınını durdurma cezası verdi. Reytinglerde her gün en çok izlenen haber bülteni olan Fatih Portakal ile Foz Ana Haber Bülteni'ne verilen ceza, izleyenleri merak ettirdi. Peki, Fatih Portakal kaç hafta yok? Fatih Portakal ne kadar ceza aldı? İşte detaylar...

'Fatih Portakal kaç gün yok?', 'Fatih Portakal neden ceza aldı?' sorularının yanıtları sosyal medyada araştırılıyor. Fatih Portakal'ın sosyal medyadan paylaştığı bir mesaja tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ünlü gazetecinin halkı manipüle ettiğini savunmuştu. Erdoğan'ın sözlerinin ardından harekete geçen RTÜK, gazeteci Fatih Portakal'ın sunduğu Fox Ana Haber Bülteni'ne 3 kez yayın durdurma ve reklam gelirlerinin yüzde 3'üne el konulması cezası verdi. Her akşam en çok izlenen haber bülteni olan Fox Ana Haber Bülteni'ni izleyen vatandaşlar, 'Fatih Portakal ne kadar ceza aldı?' sorusunun yanıtını merak ediyor. 'Fox Haber izle' detayları haberimizde...

FATİH PORTAKAL NE KADAR CEZA ALDI?

RTÜK'te yapılan son toplantıda, Fatih Portakal'ın sunduğu Fox Ana Haber Bülteni'ndeki 'yayın ihlali' iddiaları gündeme geldi. RTÜK, Fatih Portakal'ın sunduğu Fox Ana Haber Bülteni'ne reklam gelirlerinin yüzde 3'ünü kesme ve 3 kez ana haber bülteni yayınının durdurulması cezası verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fox TV Ana Haber Bülteni spikeri Fatih Portakal hakkında, sosyal medyada yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik ifadeler paylaştığı gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

FATİH PORTAKAL NEDEN CEZA ALDI?

Portakal'ın sosyal medyadan paylaştığı "Tekalifi Milliye hatırlatılıp 'zor günlerden geçiyoruz' denilerek mevduatı veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Korona sonrası ödeyelim derlermiş bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef!" mesajı nedeniyle, Türk Ceza Kanunu'nun 299/1-2. maddesinde hükmü bulunan Cumhurbaşkanı'na hakaret suçu ve resen belirlenecek suçlar gereğince soruşturma yapılıp hakkında kamu davası açılması istenmişti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) da sunucu Fatih Portakal hakkında, sosyal medyadan bankacılık ve finans sistemine yönelik gerçeğe aykırı ve maksatlı ifadeler paylaştığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

FATİH PORTAKAL KAÇ GÜN YOK?

RTÜK'ün verdiği ceza uyarınca Fatih Portakal ile Fox Ana Haber Bülteni 3 gün süreyle yayınlanmayacak. Cezanın ne zaman başlayıp ne zaman sona ereceği henüz bilinmiyor. Yeni gelişmeler olduğu takdirde haberimizde bulabilirsiniz.

FATİH PORTAKAL KİMDİR?

Gazeteci Fatih Portakal, 2 Şubat 1967 günü Aydın'ın Nazilli ilçesinde dünyaya geldi.

İlköğrenimini Nazilli'de; liseyi İzmir Atatürk Lisesi'nde tamamladı. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamladı. 1994 yılında yüksek lisans ve yabancı dil eğitimini yapmak üzere Avustralya'ya gitti.

Fatih Portakal, eğitimi sonrasında Avustralya'da ünlü bir restoranı bir müddetliğine işletti. 1997 yılında Türkiye'ye döndü. Armağan Toper ile evlendi. 1997-2005 yıllarında Star TV'de muhabir olarak çalıştı. 2005 yılında gazeteci Mehmet Ali Birand'ın teklifi üzerine Kanal D'ye geçti. 2010 yılının Mayıs ayında Fox TV'nin habercilerinden İrfan Değirmenci'nin teklifi üzerine Fox TV'ye geçti.

Fatih Portakal, 2010-2013 yılları arasında Fox'ta Çalar Saat programı sunuculuğu yaptı. 2013'ün Eylül ayında Fox TV'deki kadın habercilerinden Nazlı Tolga'nın evlenerek yurtdışına yerleşmesi gereğince Fox Ana Haber Bülteni sunuculuğu işini bırakması üzerine programı sunmaya başladı.

Aydınlı sunucu, 43. Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Erkek Haber Sunucusu" ödülüne layık görülmüştür.

Kitapları

Ses'SİZ (2012)
Aklımla Dalga Geçme (2016)

FATİH PORTAKAL KAÇ YAŞINDA?

1967 doğumlu olan Fatih Portakal, 2020 yılı itibariyle 53 yaşındadır.

FOX ANA HABER İZLE

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN