Facebook ve Instagram'dan koronavirüs kararı: Avrupa'daki video kalitesini düşüreceğiz

Facebook ve Instagram'dan koronavirüs kararı: Avrupa'daki video kalitesini düşüreceğiz

Facebook, koronavirüs salgını nedeniyle evden çalışmaya yönelen insanların ağlarda sorun yaşamaması için Avrupa'daki Instagram ve Facebook videolarındaki kaliteyi düşüreceğini duyurdu.

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok kişinin evden çalışmaya başladığından beri internette oluşması muhtemel tıkanmayı hafifletme çağrısı yapan Avrupa Birliği'ne cevap veren ABD’li teknoloji devi Facebook, platformlarında video akış kalitesini azaltacağını açıkladı.

"BİT ORANINI AZALTACAĞIZ"

Şirket sözcüsü yaptığı açıklamada ""Ağda potansiyel herhangi bir tıkanmayı hafifletmek amacıyla, Avrupa'daki Facebook ve Instagram videolarında geçici olarak bit oranını azaltacağız" ifadelerini kullandı.

Sözcü, internette tıkanma ihtimalinin bulunduğu sürece bu uygulamanın devam edeceğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

AB Endüstri Komisyoneri Thierry Breton, sağlık hizmetleri ve okulların kapanmasının ardından evlerinden uzaktan eğitime geçen çocuklar için band aralığını serbest bırakma çağrısı yapmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN