Erken kaçta yuvaya giden çocuklar gelecekte daha kilolu olabilir

Erken kaçta yuvaya giden çocuklar gelecekte daha kilolu olabilir

Çocuk yuvasına ve oyun gruplarına daha erken yaşta başlayan ve haftanın birçok gününü buralarda geçiren çocukların gelecekte akranlarından daha kilolu olabileceği belirtildi.

Londra Üniversitesi Akademisi (UCL), Cambridge Üniversitesi ve Johns Hopkins Üniversitesi ortaklığında, Loughborough Üniversitesinden Dr. Silvia Costa liderliğinde yürütülen çalışmada, 42 yıl boyunca 8 binden fazla kişiden toplanan veriler incelendi.

'News-medical.net' in haberine göre Araştırmacılar, 50 yıl önce nisan ayında aynı hafta doğan 17 binden fazla kişiyle ilgili verilere erişmelerini sağlayan 1970 İngiliz Kohort Çalışması'nı (BCS1970) kullandı.

42 YIL BOYUNCA VERİLER ANALİZ EDİLDİ

Kişilerin, çocuk bakımına katılımı, bakımın türü, başlangıç ​​yaşı ve devamlılığı ile 1980'de 10, 1986'da 16, 1996'da 26, 2000'de 30, 2004'de 34 ve 2012'de 42 yaşlarındayken Vücut Kitle Endeksi'ne (VKE) ilişkin bilgiler analiz edildi.

Araştırmacılar, yuvalar, anaokullar ve oyun gruplarında ortalamanın üzerinde bulunanlarda yüksek VKE olasılığının arttığını tespit etti.

3 YAŞ UYARISI

Çalışmada, yuvalar ve oyun gruplarına 3 yaşından önce başlatılan, haftada 3 ila 5 gün buralara gönderilen katılımcıların, 4 yaşında veya daha sonraki yaşlarda, haftada sadece bir ya da iki gün yuvaya giden ve oyun gruplarına katılanlara kıyasla, 10 ve 42 yaşlarında VKE'nin daha yüksek olduğu gözlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN