Enflasyon verileri öncesinde dolar eridi

Enflasyon verileri öncesinde dolar eridi

Mayıs ayı enflasyon verilerinin açıklanacağı bugün, Dolar/TL yeni güne büyük bir düşüşle başladı ve 6,70'e altına kadar geriledi. Dolar/TL şu sıralarda ise 6,72 seviyelerinde işlem görüyor. İşte günün ilk rakamları...

Türkiye’de enflasyon verilerinin takip edileceği yeni güne dolar/TL 6,70 seviyesinden başladı. Foreks anketinde mayıs ayı için ortalama enflasyon beklentisi aylık yüzde 0,90, yıllık yüzde 10,90 şeklinde oluştu. TÜİK verileri saat 10.00’da açıklayacak.

DOLARDA SON DURUM

Kritik veriler öncesinde Dolar/TL 6,72 TL'den, Euro 7,53 TL'den gram altın ise 373 TL'den işlem görüyor.

Dolar/TL’de tarihi zirveden düşüşte kısa sürede daha fazla swap anlaşmaları sağlanacağı ve dış finansman endişelerinin azalacağı beklentileri ile TL’deki işlemleri sınırlayıcı adımlar belirleyici konumda. Öte yandan kamunun artan döviz arzı da TL’deki kayıpların benzer ülkelere göre daha sınırlı kalmasına destek olmayı sürdürüyor.

Reuters’da geçen hafta yayımlanan bir haberde Türkiye’nin TL’yi desteklemek adına kamu bankaları aracılığıyla yılın ilk 4 ayında rezevlerinden 44 milyar dolar kullandığı iddia edilmişti. Kullanımın mayısta da devam ettiği düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN