En çok ölümün yaşandığı İtalya'da 104 yaşındaki kadın koronavirüsü yendi

En çok ölümün yaşandığı İtalya'da 104 yaşındaki kadın koronavirüsü yendi

İtalyan'da bu kez güzel haber geldi, dünyada en çok ölümün yaşandığı ülkede 104 yaşındaki kadın koronavirüsü yendi. Dr. Carla Furno Marchese "Bu süreçte zekası hiç eksilmedi. İyileşmesi, bu zor günlerde ona bakan herkesi çok mutlu etti" dedi.

İtalya’nın kuzeyindeki Lessona bölgesinde yaşayan 104 yaşındaki bir kadın, yakalandığı koronavirüsü atlattı.

La Repubblica gazetesine konuşan Dr. Carla Furno Marchese "Bu süreçte zekası hiç eksilmedi. İyileşmesi, bu zor günlerde ona bakan herkesi çok mutlu etti" dedi.

Ada Zanusso adlı kadın 20 kişiy ile birlikte yaşadığı huzurevinde koronavirüse yakalanmıştı.

İTALYA'DA SON DURUM NE?

İtalya'da yeni tip koronavirüs nedeniyle 1 günde hayatını kaybedenlerin sayısı düşmeye devam ederken, son 24 saatte 525 kişinin ölümüyle toplam sayı 15 bin 887'ye yükseldi.

Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, ülkede 6 haftadır süren Kovid-19 salgınına ilişkin son bilgileri, başkentte düzenlediği basın toplantısında paylaştı.

TOPLAM VAKA SAYISI 128 BİN 948

Ülkede Kovid-19 vaka sayısının 91 bin 246’ya ulaştığını belirten Borrelli, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde virüs bulaşanların toplam sayısının 128 bin 948’e yükseldiğini aktardı.

Borrelli, dün 20 bin 996 olarak açıklanan iyileşenlerin sayısının, bugün 819’luk artışla 21 bin 815’e çıktığını kaydetti.

19 MART'TA SONRAKİ EN DÜŞÜK ÖLÜM SAYISI

Ölü sayısının son 24 saatte 525 kişi artarak 15 bin 887’ye yükseldiğini açıklayan Borrelli, bu sayının '19 Mart’tan sonra kaydedilen en düşük günlük ölüm sayısı' olduğunu vurguladı.

Borrelli, yoğun bakımda tedavi gören sayısındaki artışta son 2 gündür gerileme görüldüğüne ve bunun önemli olduğuna dikkati çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN