Emeklilere bin TL Ramazan Bayramı ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Bakan Selçuk’tan erken ödeme müjdesi

Emeklilere bin TL Ramazan Bayramı ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Bakan Selçuk’tan erken ödeme müjdesi

Her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında olmak üzere 2 kere ödenen bayram ikramiyesiyle ilgili son dakika haberi paylaşıldı. Aile Bakanı Selçuk, ‘’Emeklilere bin TL Ramazan Bayramı ikramiyesi ne zaman ödenecek?’’ sorusuna cevap verdi. Tüm gelişmeler karar.com’da…

Yeni Koronavirüsün Etkileri ile Mücadele Paketi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandığını hatırlatan Bakan Selçuk, milyonlarca emeklinin aklındaki, ‘’Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak?’’ sorusunu yanıtladı. Peki Ramazan Bayramı ikramiyeleri ne zaman hesaplarda olacak? İşte detaylar…

EMEKLİYE RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emeklilere, Ramazan Bayramı için mayıs ayında ödenmesi planlanan bin TL’lik bayram ikramiyesini nisan ayında ödeneceğini müjdeleyen Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Yeni Koronavirüsün Etkileri ile Mücadele Paketi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen hafta açıklandığını hatırlatarak, paketin çalışma hayatının tüm taraflarının yanında emeklilere yönelik de tedbirler içerdiğine dikkati çekti.

Bu doğrultuda en düşük emekli aylığının bin 500 TL’ye çıkarıldığına işaret eden Selçuk, emeklilerin aylıklarını nisan ayından itibaren ödemeyi planladıklarını söyleyerek, kamu bankalarının yeni koronavirüs riskine karşı 76 yaş üzeri emeklilerin istemeleri durumunda ödemelerini evlerinde yapabileceğini kaydetti.

Emeklilere 2018 yılı itibarıyla dini bayramlarda 1000 TL ikramiye vermeye başladıklarını da kaydeden Selçuk, bu konuda önümüzdeki Ramazan Bayramı ile ilgili müjde niteliğinde bir karar aldıklarını belirterek, emeklilere, Ramazan Bayramı için mayıs ayında ödenmesi gereken bin TL’lik bayram ikramiyelerinin nisan ayında verileceğini yineledi.

Bakan Selçuk, bu dönemi izleyerek ihtiyaç duyuldukça tüm kesimleri alakadar eden tedbir ve destekler almayı sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

HANGİ EMEKLİLER BAYRAM İKRAMİYELERİNDEN YARARLANABİLECEK?

Emekli bayram ikramiyelerinden yararlanabilecek olalar;

– Şehit yakınları ve gaziler
– SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri
– Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,
– Ölüm aylığı alanlar
– Şeref aylığı alanlar
– Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri
– Geçici köy korucuları
– Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,
– Şampiyon sporcular bayram ikramiyesinden yararlanabilecektir.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN