El Nusra karakolunda Türk bayrağı

El Nusra karakolunda Türk bayrağı

Suriye sınırındaki Hatay'a bağlı Altınözü ilçesinin karşısında bulunan El Nusra'ya ait karakolda Türk bayrağı dikkat çekiyor. Türkiye'nin terör listesinde yer alan El Nusra operasyon korkusu nedeniyle "Biz dostuz" mesajı veriyor.

HİLAL ÖZTÜRK / HATAY

Karar'ın sınırın sıfır noktasından çektiği bu fotoğraf, TSK'nın sınır güvenliğindeki caydırıcı etkinliğini birkez daha gözler önüne serdi. Türk askerinin 24 saat izlediği sınır bölgesinde El Nusra kontrolündeki Salkin bölgesinde karakola asılan Türk bayrağı dikkatimizi çekiyor. Nedenini sorduğumuzda aldığımız yanıt “Biz tehdit değiliz mesajını vermek için bayrak asıyorlar” oluyor. Türkiye'ye yönelik herhangi bir terör saldırısı yapmadıkları için El Nusra, henüz öncelikli tehdit değil.

16-05/09/aaa.jpg

ASKER UYARIYOR

Ancak El Nusra, bir terör örgütü olarak kabul edildiği için sıkı kontrol altında. Hatta o karakolda birden fazla araç tespit edildiğinde veya insan yoğunluğu arttığında uyarı yapılıyor. El Nusra üyeleri de uyarıya karşılık araç ve insan sayısında neden artış olduğunu açıklıyor ve kısa sürede karakol eski haline getiriliyor. TSK'nın sıkı kontrolü, El Nusra'nın Türkiye sınır hattındaki her adımını önceden bildirmesini sağlıyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN