Ekşi Sözlük ne zaman açılacak? Ekşi Sözlük neden açılmıyor? Sosyal medyaya kısıtlama

Ekşi Sözlük ne zaman açılacak? Ekşi Sözlük neden açılmıyor? Sosyal medyaya kısıtlama

İdlib'den gelen şehit haberlerinin ardından doğrultusunda dezenformasyonun önlenebilmesi için Facebook, Ekşi Sözlük, Youtube ve Twitter erişimi geçici olarak kısıtlandı. Ekşi Sözlük kullanıcılar da uygulamanın ne zaman açılacağını merak ediyor. Peki Ekşi Sözlük ne zaman düzelecek? İşe detaylar…

İdlib'de meydana gelen saldırının ardından şehit ve yaralı askerlerimizden haberler gelirken, sosyal medyada dolaşan yalan yanlış görüntüleri engellemek için kısıtlamalara gidildi. Bunlardan biri de Ekşi Sözlük. Peki Ekşi Sözlük ne zaman açılacak? Tüm bilgiler karar.com’da…

EKŞİ SÖZLÜK NE ZAMAN AÇILACAK?

İnternet sağlayıcısından giriş yapmaya çalıştığınızda, Ekşi Sözlük sembolü uzun bir süre dönerek veri çekmekte zorlanıyor. İnternet hızları düşük kullanıcılarda da Ekşi Sözlük'e girmeye çalışırken uzun süreli ağ gecikmesi meydana geldi biçiminde hatalara rastlanılabiliyor. Türkiye genelinde internet ağlarında bir sorun yaşanıyor. Özellikle sosyal medya platformlarına giriş yapmak neredeyse imkânsız. Ekşi Sözlük’ün ne zaman açılacağı konusunda herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

EKŞİ SÖZLÜK NEDİR?

Ekşi Sözlük üzerinde her türlü kavram ve konu ile ilgili kayıtları olan yazarların yorumlarını içeren katılımcı sözlük tarzında tasarlanmış olan bir ağ sayfasıdır. 1999 yılında Sedat Kapanoğlu tarafından kurulmuş olan site "sourtimes.org" sitesinin bir parçası olacak biçimde oluşturulmuştur. Sitenin sloganı "Kutsal Bilgi Kaynağı" olarak bilinmektedir. Siteye girilen ilk başlık ise "pena"dır.

İlerleyen zamanlarda popülerliği artmış olan sözlük daha sonra sourtimes.org'un ana parçası halini almıştır. Kapanoğlu'nun birçok konuşmasında Ekşi Sözlük'ün kurulmasında Otostopçunun Galaksi Rehberi isimli kitabın fikir babalığı yaptığını söylemektedir.

Oldukça sık kullanılan ve bu tarzda bir sözlük özelliği gösteren sayfalardan biri de Ekşi Sözlük'tür. Ekşi Sözlük yazarların girdiği içeriklerin, sözlük kuralları dahilinde kontrol edildiği bir ortamdır. Uygunsuz bulunan yazılar sitenin moderatörleri ve gammaz adı verilen kullanıcılar tarafından silinmektedir.

SOSYAL MEDYA UYARISI

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan'dan 'sosyal medya' uyarısı...

Sayan Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

Millet olarak çok kritik anlar yaşıyor, yüreğimizi yakan haberler alıyoruz.

Sosyal ağlar üzerinden yayılmaya çalışılan yalan haberlere karşı dikkatli olmamız ve sadece resmî açıklamalara itibar etmemiz son derece önemli. Aziz Milletimizi yanıltmaya yönelik haber ya da paylaşım yapan kişilerle ilgili tespitler Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'miz tarafından başlatıldı.

Yapılan tespitler adli merciler ile paylaşılarak yasal süreç başlatıldı. Gerçek hayatta suç olan her davranışın sanal ortamda da suç olduğunu unutmamamız gerekiyor.

Rabbim, Kahraman Ordumuzun yardımcısı olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN