Ekrem İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmet'in türbesinde dua etti

Ekrem İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmet'in türbesinde dua etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "İstanbul’un Fethi’nin 567. Yıldönümü Kutlama Programı" çerçevesinde Fatih Sultan Mehmet'in türbesine giderek dua etti.

İstanbul Valiliği, “İstanbul’un Fethi’nin 567. Yıldönümü Kutlama Programı” kapsamında, Fatih Camii bahçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Türbesi'nde anma töreni düzenledi.

Törene; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı.

SOSYAL MESAFEYE UYULDU

Sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilen anma töreninde, İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı Kur'an-ı Kerim okudu.

İmamoğlu, anma töreni sonrasında yaptığı değerlendirmede duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"FETİH BİZİM BU TOPRAKLARDAKİ VARLIĞIMIZDIR"

"Fethin 567'nci yıldönümünde, Fatih Sultan Mehmet Han'ın huzurunda dualarımızı ettik. Fetih, bizim için çok anlamlı. İstanbul’umuzun fethi, bizim bu topraklardaki varlığımızdır, bu kadim dünya kentinin bize emanet edildiği andır.

Bu itibarla dünya adına, bu kadim topraklara en güzel şekliyle sahip çıkmamız; burada kardeşliğe, her türlü inancın bir arada yaşamasına fırsat tanımayı ilke edinerek, Fatih Sultan Mehmet Han'ın bu mirasına, en güzel şekilde layık olma çabamız, fetihten alacağımız en değerli derslerdir.

"ONUN FETHETTİĞİ MAHALLEDE BÜYÜMEK ÇOK KIYMETLİ"

Fatih Sultan Mehmet Han, benim için çocukluğumdan beri çok etkili bir devlet adamı, komutan, önder. Aynı zamanda benim doğduğum toprakların da fethini gerçekleştiren, Trabzon'un fethini de 1461’de gerçekleştiren bir padişahımız. Onun fethettiği mahallede büyümek, orada var olmak, bizim için çok çok kıymetliydi.

Bu ülküyle biz, bu yıl dönümünde hem fethi anacağız hem de gerçekten evrensel değerlerle Fatih Sultan Mehmet Han'ın o entelektüel tarafıyla, geçmişten bugüne bizim için bugün bile hala geçerli olan tavsiyeleriyle, çok değerli vazifelerimiz var.

"RUHU ŞAD OLSUN"

Fethin yıldönümü kutlu olsun, Fatih Sultan Mehmet Han'ın ruhu şad olsun. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in müjdesiyle böyle bir şehri fetheden bir komutanın, bir ecdadın evlatları olmaktan da onur duyuyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN