Türk halkı pek tutmamıştı dünya otomotiv devi Türkiye'ye geri dönüyor! Otomotivde rekabet kızışıyor

Türk halkı pek tutmamıştı dünya otomotiv devi Türkiye'ye geri dönüyor! Otomotivde rekabet kızışıyor

Otomotiv sektöründe gelişimler ve dönüşümler devam ederken bu model Türk halkı tarafından pek de sevinmemiştim. Lakin dünyada popüler olan otomotiv devinin Türkiye’ye yeniden döneceği öğrenildi. İşte detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Gelişen teknolojiyle birlikte otomotiv sektöründeki gelişmeler ve değişmeler hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda dünyaca ünlü markalar daha iyi modelleri pazara sürmek için çalışmalarını sürdürüyor. Söz konusu bu durum otomotiv pazarında da büyük bir rekabeti ortaya çıkarıyor. Bu rekabete dahil olan dünyaca ünlü o marka ise Türkiye pazarına tekrar gireceği haberleriyle gündeme bomba gibi düştü.

yeni-proje-15.jpg

TÜRKİYE PAZARINA YENİDEN GİRİYOR

Çinli otomotiv devi Geely, daha önce düşük ilgi nedeniyle çekildiği Türkiye pazarına yeniden girme kararı aldı. Şirket, bu kez geniş bir SUV ailesi ve hibrit motor seçenekleriyle iddialı bir giriş yapmayı planlıyor.

Çin'in lider otomobil markalarından Geely Auto, Türkiye pazarına geri dönüş sinyali verdi. Şirket, 2008-2012 yılları arasında pazara sunduğu Echo, Familia ve Emgrand gibi modellerle varlık gösterdikten sonra çekilmişti. Ancak, otomotiv devinin Türkiye'ye dönüş için pazar araştırmalarına başladığı belirtiliyor.

yeni-proje-16.jpg

İŞTE YENİ TÜRKİYE STRATEJİSİ

  • Geçmiş Deneyimler: Geely, Türkiye pazarından çekildiği 2012 yılından bu yana ürün gamını genişletti ve Volvo, Polestar, Lynk&Co gibi markaları bünyesine kattı. Şirket, şimdi kapsamlı bir strateji ile pazara dönüş yapmayı planlıyor.
  • Stratejik Yaklaşım: Henüz kesinleşmiş bir plan olmamakla birlikte, şirketin doğrudan veya bir distribütör aracılığıyla pazara girmesi düşünülüyor. Markanın Lynk&Co alt markasının Almanya'da bir distribütör aracılığıyla Türkiye'ye giriş yapmaya hazırlandığı söyleniyor.
  • SUV Stratejisi: Geely, pazar araştırmalarında Türkiye'de özellikle SUV segmentinin talep gördüğünü belirledi. Bu nedenle şirket, geniş bir SUV ailesi ve hibrit motor seçenekleriyle pazara girmeyi planlıyor. Geely Monjaro'nun Türkiye'de satışa sunulacak olası modellerden biri olduğu belirtiliyor.
  • Geniş Ürün Yelpazesi: Pekin'deki Auto China 2024 fuarında tanıttığı Starship konsept aracıyla dikkat çeken Geely, ticari araç markası Farizon'un da Türkiye'de temsil edilmeye başladığını belirtiyor. Şirket, uygun fiyatlı ve hibrit motorlu SUV'larıyla Türk otomobil pazarında rekabet etmeyi hedefliyor.

yeni-proje-17.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN