Tesla'dan şok eden Türkiye hamlesi! Hepsini tek tek kaldırmaya başladı

Tesla'dan şok eden Türkiye hamlesi! Hepsini tek tek kaldırmaya başladı

Geçtiğimiz günlerde işten çıkarma haberleriyle gündeme gelen Tesla’dan şok eden Türkiye hamlesi geldi. Tesla, hepsini tek tek kaldırmaya başladı. İşte Tesla’nın çok konuşulacak Türkiye hamlesi…

140 bini aşkın çalışanı bulunan Tesla’nın geçtiğimiz günlerde 14.000 çalışanını işten çıkaracağı belirtilmişti. Bu haberlerin ardından Tesla, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkedeki iş ilanlarını kaldırdı. Tesla’nın bu adımı ilk olarak Sawyer Merritt’in aşağıda yer alan paylaşımı ile gündeme geldi.

Şuan Türkiye konumlu yapılan aramada yalnızca bir Tesis Koordinatörü ilanı çıkıyor. Firmanın Türkiye’de daha önceden açtığı ilanları neden kaldırdığı ise henüz bilinmiyor. Söz konusu ilanlar için aranan personeller temin edilmiş olabilir, ilanlar işten çıkarmanın ardından yeniden bir değerlendirme için kaldırılmış olabilir veya pozisyonlar son aşamada tamamen iptal edilmiş olabilir.

MODEL 2 YENİDEN GÜNDEMDE

İşten çıkarma haberleri sonrasında uzun zamandır beklenen 25 bin dolarlık, olası ismi ile Model 2 de gündeme gelmişti. Yakın zamanda bu modelin iptaliyle ilgili haberler yapılmış ancak Elon Musk o haberlerin doğru olmadığını aktarmıştı. Peki Model 2 gelecek mi? “NV9” kod adlı projenin son gelişmeler kapsamında büyük bir erteleme gördüğü konuşuluyor. Bu yüksek ihtimal ile %100’lük bir iptal anlamı taşımıyor. Fakat 25 bin dolarlık Tesla modeli son aşamada epey uzakta yer alıyor gibi duruyor. Tesla’nın odağında şuan yakın zamanda tanıtımı yapılacak robotaksi projesinin yer aldığı konuşuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN