Sözleşmeliden kadroya geçenler dikkat! Emeklilik hayaliniz yanabilir. Uzmanlar üstüne basa basa uyardı

Sözleşmeliden kadroya geçenler dikkat! Emeklilik hayaliniz yanabilir. Uzmanlar üstüne basa basa uyardı

Türkiye'de milyonlarca kişi erkenden emekli olma hayalini kurmakta. Son dönemde Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile birlikte milyonlarca kişi erken emeklilik fırsatından yararlanmış oldu. Gözler ise emeklilik detaylarına çevrildi. Sözleşmeliden kadroya geçenler dikkat! Uzmanlardan dikkat çeken uyarı geldi. Sözleşmeli çalışan iken kadroya geçip de emekli olmayan isteyen çalışanlar bu 2 maddeye dikkat etmesi gerekli. Emeklilik planınız suya düşebilir. İşte detaylar...

Erken emeklilik hayalini kuranlar için detaylar netleşmeye devam ediyor. EYT düzenlemesi ile birlikte 3.5 milyonu aşkın kişi erken emeklilik fırsatından yararlanmış oldu. Yeni yılla birlikte emeklilik şartları güncellenirken yeni bir uyarı geldi. Sözleşmeliden kadroya geçenler dikkat! Emeklilik hayaliniz yanabilir. Uzmanlar üstüne basa basa uyardı.

SÖZLEŞMELİDEN KADROYA GEÇENLER DİKKAT!

Resmi Gazete'de yayımlanan yürürlüğe göre, kamuda çalışan sözleşmeli çalışanlara kadro verilmişti. Sözleşmeli iken kadroya geçen çalışanları bazı dikkat etmeleri gereken hususlar var. Bunlardan biri de emeklilik hakkı.

yeni-proje-2024-04-23t102407-997.jpg

1 Ekim 2008 tarihinden önce çalışmaya başlamış olan SGK’lılar sözleşmeliden kadroya geçerlerse son 7 yıl hizmet içerisinde 1260 günün hesabına bakılır. 2008 tarihinden önce işçi, esnaf, memur olarak hiç çalışması olmayanlar için ise son 7 yıla bakılmaz.

ERKEN EMEKLİLİK HAYALLERİNİZ SUYA DÜŞEBİLİR

Sözleşmeli iken memur kadrosuna geçen ve 1260 gün ve daha az çalışanlar için emeklilik kazanım şartları aranır. Yani 506 sayılı Kanun hükümlerine bakılır.

Ancak 1260 gün ve daha fazla çalışanlar hakkında ise memur statüsünde aranılan emeklilik kazanım şartlarıyla değerlendirilir. Dolayısıyla 20 veya 25 hizmet yılı aranır.

yeni-proje-2024-04-23t102353-676.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN