Siberay'dan 'Anneler Günü' uyarısı

Siberay'dan 'Anneler Günü' uyarısı

Siberay, vatandaşları 'Anneler Günü'ne özel indirim' başlıklı aldatıcı içeriklere karşı uyararak dikkatli olmalarını istedi.

Siberay, Anneler Günü dolayısıyla popüler alışveriş sitelerini taklit ederek yayılan dolandırıcılık girişimlerine karşı kullanıcıları uyardı. X sosyal medya platformundan yapılan açıklamada, "Anneler Günü'ne özel indirim" gibi başlıklar taşıyan aldatıcı içeriklerin tuzak olduğu belirtildi. Kullanıcıların bu tür cazip tekliflerle sunulan asılsız içeriklere itibar etmemesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, sahte bağlantılara tıklamamak ve yönlendirilen URL adreslerini dikkatle kontrol etmek gibi önlemler alınması önerildi. Siberay, özellikle sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden paylaşılan bu tür linklerin tehlikeli olabileceğini ve kullanıcıları dolandırıcılık faaliyetlerine maruz bırakabileceğini ifade etti. Bu tür bağlantıların güvenli olup olmadığını anlamak için adres çubuğundaki URL'nin doğruluğunun kontrol edilmesi, alışveriş sitelerinin resmi sayfalarının tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN