Emeklilerin maaşları değişiyor! Yarın kritik açıklama öncesi zam duyurusu: Refah payını da açıkladı

Emeklilerin maaşları değişiyor! Yarın kritik açıklama öncesi zam duyurusu: Refah payını da açıkladı

Emekli maaşlarına yapılacak zam için geri sayım başladı. Zam oranlarını önemli ölçüde etkileyen açıklama öncesinde zam duyurusu yapıldı. Uzman isimden gelen zam duyurusunun yanı sıra refah payı da açıklandı. İşte tüm detaylar...

Emekli maaşlarının belirlenmesinde kritik rol oynayan enflasyon için yeni açıklama bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yeni enflasyon verisini yarın açıklaması bekleniyor. Enflasyon verilerine göre, zam tablosu belirleneceği tahmin ediliyor. İşte beklenen zam ve refah payı...

ZAM TABLOSU NETLEŞİYOR

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak ara zam için geri sayım başladı. 16 milyon emeklinin yakından takip ettiği zam açıklamalarına bir yenisi daha eklendi. Emekli maaş tablosunu değiştirecek verilerin yarın TÜİK tarafından paylaşılması bekleniyor. Nisan ayı enflasyon verileriyle beraber 4 aylık enflasyon verisi açıklanarak, zam tablosu da yavaş yavaş netleşecek. Temmuz ayında yapılacak ara zamma dair uzman isimden zam ve refah payı açıklaması geldi.

t25-05032020419cc2ae.webp

KRİTİK AÇIKLAMAYA SAATLER KALDI

Bengü TV ekranlarında konuşan Ekonomist Muhammet Bayram, zamlar hakkında değerlendirmeler yaptı. TÜİK'in açıkladığı üç aylık enflasyon verisinin yaklaşık yüzde 15 seviyesinde olduğuna dikkat çekti. Ocak ayı enflasyonu yüzde 6,,73, şubat ayı enflasyonu yüzde 4,53, mart ayı enflasyonu ise yüzde 3,16 olarak paylaşıldı.

Yüzde 15'lik zam kesinleşen memur ve emekliler için kritik açıklamaya saatler kaldı. 3 Mayıs Cuma günü açıklanacak nisan ayı enflasyonu gündemde yer aldı. Nisan ayı için beklenen enflasyon oranı yüzde 3,20 olarak paylaşıldı.

memuremeklizam-libu.jpg

EMEKLİ MAAŞ TAHMİNİ GELDİ

Yılık ilk yarısı için enflasyon tahmininde bulunan Bayram, yüzde 25 seviyesini işaret etti. Emeklilerin direkt olarak alacağı yüzde 25'lik enflasyon farkına refah payı açıklaması da geldi.

Refah payı artışının hep yapıldığını söyleyen uzman isim, enflasyonla mücadele olmadığı zaman, zamların vatandaşın cebine yansımadığını söyledi. Bayram'ın tahminlerine göre, yüzde 25 enflasyon farkı üzerine yüzde 5 refah payı eklenerek yüzde 30 oranında zam yapılması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN