30 yıllık tekstil devi iflas bayrağını çekti! Mağazalarına kepenk vuruldu, alacaklılar kapıya dayandı: Mahkeme kararı verdi

30 yıllık tekstil devi iflas bayrağını çekti! Mağazalarına kepenk vuruldu, alacaklılar kapıya dayandı: Mahkeme kararı verdi

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz etkilerini sürdürmeye devam ediyor. Özellikle Avrupa'da ve Orta Doğu'da süren savaşlar küresel piyasaları tedirgin ederken şirketlerden peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak kötü haber Gaziantep'ten geldi. 30 yıllık tekstil devi iflas bayrağını çekti! Mağazalarına kepenk vuruldu, alacaklılar kapıya dayandı. Mahkeme kararını verdi! Binlerce çalışan işinden oldu.

Pandemi sonrası yaşanan ekonomik kriz etkisi sürdürmeye devam ediyor. Ülkemizde de hissedilen kriz özellikle dövizdeki artış ile birlikte piyasaları kasıp kavurmaya devam ediyor. Şirketler artan maliyetlerden dolayı tek tek iflas etmek zorunda kalırken bir iflas haberi daha geldi. 30 yıllık tekstil devi iflas bayrağını çekti! Mağazalarına kepenk vuruldu, alacaklılar kapıya dayandı. Mahkeme sonunda kararını verdi. Binlerce çalışan işinden oldu. İşte iflas haberinin detayları...

30 YILLIK TEKSTİL DEVİ İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ

Gaziantep'in tanınmış firmalarından olan Karaca Tekstil Sanayi ve Ticaret şirketi iflas etmek zorunda kaldı. 30 yıllık dev şirket konkordota kararı aldı. Gaziantep'te 1995 yılında kurulan halı sektörünün önde gelen şirketlerinden Karaca Tekstil Sanayi ve Ticaret şirketi yılda 4 milyon metrekare üzerinde halı üretimi kapasitesiyle bölgenin en bilinen firmaları arasında yer alıyor.

yeni-proje-2024-05-09t102410-596.jpg

MAHKEME KARARINI VERDİ: ALACAKLILAR KAPIYA DAYANDI

Güney Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği'nin 2006 yılındaki raporunda ihracat alanında ilk 100 firma arasında gösterilen Karaca Tekstil resmen iflas etti. Gaziantep 1.Asliye Ticaret Mahkemesi 1 yıllık konkordato süresi tanıdı. Firma bu sürede işleri düzelttirse, iflasın pençesinden kurtulabilecek.

yeni-proje-2024-05-09t102313-206.jpg

Gaziantep'in yine köklü şirketlerinden Vizyoner Tekstil İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi de iflasın soğuk nefesini hissediyor. Çünkü Vizyoner Tekstil içinde Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi konkordato ilan etti ve bir yıl süre verdi. Tekstil sektöründe uzun yıllara dayanan tecrübeye sahip şirket pamuk ve deri tabanlı halılardan akrilik ve shaggy halılara, duvardan duvara halıya kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN