Dünya mirası Hevsel Bahçeleri'ne bu kez hafriyat döktüler!

Dünya mirası Hevsel Bahçeleri'ne bu kez hafriyat döktüler!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri'ne hafriyat döküldüğü ortaya çıktı. 'Kuş cenneti' olarak da bilinen Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatı temizlemek için çalışma başlatılırken, Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi 'Tecavüzler, en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Hevsel Bahçeleri dünya mirasıdır, birlikte sahip çıkalım' çağrısı yaptı.

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılması için çalışma başlatıldı.

Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Sur Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalara başladığını belirterek "Vatandaşlarımızdan ve özellikle Hevsel Bahçeleri mülk sahiplerinden bu alana sahip çıkmalarını, arazi kazanma amacıyla yapılan bu tür hafriyat dökümlerine tevessül etmemelerini, izin vermemelerini rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"HEVSEL'E BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM"

Çiftçi, "Hevsel Bahçeleri'ni korumak için gerekli olan her türlü tedbir alınacak ve bu alana hafriyat dökümü dahil, yapılan tecavüzler, en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Hevsel Bahçeleri dünya mirasıdır, birlikte sahip çıkalım." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN