Venezuela'da muhalif siyasetçilerin siyasi yasakları onandı

Venezuela'da muhalif siyasetçilerin siyasi yasakları onandı

Venezuela yargısının, muhalefetin eski vekillerinden Maria Corina Machado ile Henrique Capriles'in 15 yıl siyasi yasak cezasını onadığı bildirildi.

Venezuela Yüksek Mahkemesi (TSJ), eski milletvekili Maria Corina Machado ve Henrique Capriles'in 15 yıl siyasi yasak cezasını onadı.

TSJ, karara gerçekçe olarak, Machado'nun, eski Ulusal Meclis Başkanı (AN) ve muhalif lider Juan Guaido'nun yaptığı iddia edilen "yolsuzluk planına katıldığı" suçlamasını gösterdi. Siyaseten 15 yıl men cezası alan Machado, TSJ'nin kararına göre, bu yıl yapılması beklenen devlet başkanlığı seçimlerinde muhalefet adına yarışamayacak.

‘TÜM KAMU GÖREVLERİNDEN MEN’

Machado, kısa süre önce bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "özgür ve adil" seçimler için her şeyi yapacaklarını ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kendisiyle "müzakere etmek zorunda kalacağını" ifade etmişti. TSJ, ayrıca Venezuela'da muhalefetin önde gelen isimlerinden Henrique Capriles hakkında 15 yıla kadar "tüm kamu görevlerinden men edilmesi" yönünde verilen kararı da onayladı.

Yüksek Mahkeme, Capriles'in, "Miranda Valisi olduğu dönemde idari usulsüzlüklere karışmasını" gerçekçe gösterdi. Muhalif Capriles, 2013'teki seçimlerde Maduro karşısında yarışmış ancak başarılı olamamıştı.

MUHALEFETİN ADAYI OLMUŞTU

Venezuela'da, bu yıl yapılması beklenen devlet başkanı seçimleri öncesinde muhalefet partilerince gerçekleştirilen ön seçimlerde, adaylık yarışını eski milletvekili Machado'nun kazandığı bildirilmişti.

Ulusal Birincil Komisyon'dan (CNP) yapılan açıklamada, 22 Ekim'de 10 muhalif adayın katıldığı ön seçimlerde, hakkında 15 yıl siyasi yasak kararı bulunan Machado, sayılan oyların yüzde 92'sini almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN