Venezuela başkanlık seçimi tarihi açıklandı

Venezuela başkanlık seçimi tarihi açıklandı

Venezuela'da beklenen Başkanlık seçiminin tarihi belli oldu. Venezuela Ulusal Seçim Konseyi (CNE) seçimin 28 Temmuz'da düzenleyeceğini duyurdu. 11 yıldır iktidarda olan Başkan Nicolas Maduro'nun yeniden aday olması bekleniyor.

Venezuela 28 Temmuz'da başkanlık seçimleri düzenleyeceğini duyurdu. 11 yıldır iktidarda olan Başkan Nicolas Maduro'nun yeniden aday olması bekleniyor.

BBC'de yer alan habere göre rakibi María Corina Machado'nun mali suiistimal iddiaları nedeniyle görevde kalması yasaklandı ancak kendisi bunu reddediyor.

Seçim tarihi duyurusu Venezuela Ulusal Seçim Konseyi (CNE) tarafından yapıldı. CNE başkanı Elvis Amoroso, konsey üyelerinin yaklaşık 30 olası tarih arasından oybirliğiyle 28 Temmuz'u seçtiklerini söyledi.

AFP haber ajansının aktardığına göre açıklamada, "Başkanlık seçimleri yapacağız ve halkın bir kez daha büyük bir zafer kazanacağından eminim" denildi.

Adayların 25 Mart'a kadar kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Geçtiğimiz yıl, Güney Amerika ülkesindeki hükümet ve muhalefet, 2024'te seçim yapılması ve uluslararası gözlemcilerin davet edilmesi konusunda anlaşmıştı. Maduro'nun galibi ilan edildiği 2018 seçimleri ne özgür ne de adil olduğu gerekçesiyle geniş çapta reddedilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN