Rusya’daki silahlı saldırıda bilanço artıyor

Rusya’daki silahlı saldırıda bilanço artıyor

Rus yetkililer, başkent Moskova’daki konser salonunda meydana gelen silahlı saldırıda yaşamını yitirenlerinin sayısının 144’e çıktığını duyurdu.

IŞİD’in üstlendiği saldırıya ilişkin konuşan Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, hastanedeki yaralılardan bir kişinin daha öldüğünü söyleyerek , "Doktorlar mümkün olan her şeyi yaptı. Yakınlarına başsağlığı diliyorum" diye konuştu. Böylece saldırıda toplam can kaybı 144’e yükseldi.

‘YANGINDAN ZEHİRLENENLER VAR’

Rusya’da son 20 yılın en kanlı terör saldırısı olarak değerlendirilen Moskova’da bulunan Crocus Belediye Binası’nda 22 Mart akşamı Picnic isimli rock grubunun sahne aldığı yere yönelik dört saldırgan, otomatik silahlarla etrafa ateş açmış, yanıcı maddeyle binayı ateşe vermişti.

Çıkan yangın 12 bin 900 metrekarelik alanı kaplarken, binanın çatı kısmı çökmüştü. Saldırıyı düzenleyen 4 terörist dahil toplam 8 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Rusya Soruşturma Komitesi, saldırıda hayatını kaybedenlerin ölüm nedenlerinin "ateşli silah yaralanması" ve "yangından kaynaklanan zehirlenmeler" olduğunu belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN