Milei 'katil terörist' demişti: Kolombiya, Arjantinli diplomatları sınır dışı edecek

Milei 'katil terörist' demişti: Kolombiya, Arjantinli diplomatları sınır dışı edecek

Arjantin'in aşırı sağcı devlet başkanı Javier Milei dikkat çeken açıklamalarla gündeme gelmeye devam ediyor. Milei'nin Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro ile ilgili "katil terörist" sözlerinin ardından Kolombiya Dışişleri Bakanlığından açıklama geldi. yapılan açıklamada, Milei'nin, Cumhurbaşkanı Petro hakkında "kabul edilemez" ifadeler kullandığı belirtilerek, tüm Arjantinli diplomatların sınır dışı edileceği belirtildi.

Kasım ayında Arjantin'in devlet başkanı seçilen aşırı sağcı Javier Milei, yaptığı açıklamalar ile gündem gelmeye devam ediyor.

Milei, CNN'e verdiği röportajda Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro için "Katil terörist olan birinden pek bir şey beklenemez." sözlerini kullandı.

Bu röportajın ardından Kolombiya Dışişleri Bakanlığından tarafından yapılan açıklamada, Petro hakkında "kabul edilemez" ifadeler kullandığı belirtilerek, tüm Arjantinli diplomatların sınır dışı edileceği duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Petro'nun Kolombiya halkının "hür iradesi" sonucu demokratik şekilde seçildiği hatırlatılan açıklamada, "Arjantin Devlet Başkanı'nın ifadeleri ulusumuzun güvenini zedelediği gibi demokratik olarak seçilen Cumhurbaşkanı Petro'nun da onurunu zedeledi." ifadesine yer aldı.

Yerel basında çıkan habere göre, Kolombiya, Dışişleri Bakanlığının sınır dışı edilme kararını diplomatik kanallar aracılığıyla Arjantin Büyükelçiliğine iletecek.

GERGİNLİK AYLAR ÖNCE BAŞLADI

Milei'nin ülkesindeki seçim kampanyası sırasında "sosyalist ve komünist" siyasilere yönelik sert ifadeleri Petro tarafından "Hitler'in sözlerine" benzetilmişti.

Milei'nin 19 Kasım 2023'teki devlet başkanlığı 2. turunu kazanmasının ardından açıklamada bulunan Petro, sonucu "üzücü" olarak nitelendirmişti.

Petro'nun, Milei'yi Arjantin'in eski diktatörü Jorge Videla ve Şili'nin eski askeri diktatörü Augusto Pinochet'e benzetmesi de ikili arasında gerginliğe yol açmıştı.

Kolombiya, Arjantin Devlet Başkanı Milei'nin, Cumhurbaşkanı Petro'ya yönelik "Kolombiya'yı batıran katil bir komünist" sözlerinin ardından, 27 Ocak'ta Buenos Aires Büyükelçisini "istişare" için ülkeye çağırmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN