İsviçre peyniri İsviçre'ye yetmiyor

İsviçre peyniri İsviçre'ye yetmiyor

Swissmilk Başkanı Boris Beuret, bu yıl peyniriyle ünlü İsviçre'nin ilk kez ihracatından daha fazla peynir ithal edeceğini açıkladı. Beuret, ülkedeki mandıra çiftliklerinin, tarım sektöründeki diğer alanlara göre iki kat daha hızlı yok olduğunu söyledi.

Swissmilk başkanı Boris Beuret, Le Temps gazetesine verdiği mülakatta, "İlk defa, bu yıl ihraç ettiğimizden daha fazla peynir ithal edeceğiz" dedi. Beuret'ye göre bunun ana nedenlerinden biri, süt sektörünün 1990'lardan itibaren liberalleşmeye başlaması. Peynir pazarının serbestleştirildiği 2007 yılından bu yana, İsviçre peynirleri iç pazarda yüzde 12'lik bir pay kaybetti. Beuret'ye göre mevcut sistem sınırlarına ulaştı.

Beuret, "Nüfusun gıda ihtiyaçlarını etkili bir şekilde karşılamak istiyorsak, ülke çapında süt üretmeye devam etmemiz gerekiyor. Aksi takdirde, (peynir) ithal etmek zorunda kalırız ki bu ekonomik, sosyal ve ekolojik olarak saçma olur" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN