Güney Kore'de ‘büyükelçi’ krizi istifayla bitti

Güney Kore'de ‘büyükelçi’ krizi istifayla bitti

Hakkında yurt dışı yasağı olmasına rağmen Avustralya'ya Güney Kore Büyükelçisi olarak atanan Lee Jong-sup, muhalefetten gelen eleştirilerin ardından görevinden istifa etti.

Güney Kore'nin Canberra Büyükelçisi Lee Jong-sup, hakkında soruşturma yürütülürken atanmasına ilişkin eleştirilerin ardından istifa etti. Güney Kore Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, hakkında hala soruşturma yürütülen Lee'nin istifasının Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol tarafından kabul edildiği bildirildi.

Canberra Büyükelçiliği’ne atandığı sırada soruşturma nedeniyle hakkında yurt dışına çıkma yasağı bulunan Lee'nin Avustralya'ya gitmesi, başta muhalefet cephesinde tepki toplamıştı.

‘YURT DIŞINA KAÇMASINA YARDIM’

Atamayı eleştiren taraflar, bunun "şüphelinin yurt dışına kaçmasına yardım" olduğunu savunarak, Devlet Başkanı Yoon'dan atamayı geri almasını ve Lee'nin soruşturma için ülkeye dönmesini talep etmişti.

Eleştirilerin ardından 21 Mart'ta ülkeye dönen Lee, savunma sektöründe işbirliğine ilişkin konferansa katılmak için geldiğini, bu süreçte soruşturma kapsamında da sorgulanmak istediğini açıklamıştı.

Lee hakkında, ülkede 2023'te etkili olan şiddetli yağışlardaki arama kurtarma operasyonunda hayatını kaybeden askerin ölümüyle bağlantısı olduğu iddialarına ilişkin soruşturma yürütülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN