Gökyüzü yeşil renk alırsa hemen kaçın! Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu uyardı: Bunu görünce yüksek bir yere çıkın

Dubai'de meydana gelen korkunç fırtınanın ardından paylaşılan videolarda gökyüzünün yeşil renge bürünmesi paniğe neden oldu. Uzman isim Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, konu ile ilgili uyarılarda bulundu. Gökyüzü yeşil renk alırsa hemen kaçın! Bunu görünce yüksek bir yere çıkın...

Türk meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, son zamanlarda sosyal medyada paylaşılan Dubai'deki şiddetli fırtına videosunu referans alarak önemli bir uyarıda bulundu. Kadıoğlu, gökyüzünün yeşil renk alması durumunda halkın dikkatli olması gerektiğini belirterek, bu rengin tipik olarak gök gürültülü fırtınalarda görüldüğünü ve şiddetli bir fırtına olduğunu gösterdiğini vurguladı.

GÖKYÜZÜ NEDEN YEŞİL RENGE DÖNER?

resim-2024-04-18-124138450.png

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, sosyal medya hesabında Dubai'deki güçlü fırtınanın korkunç anlarını gösteren bir videoyu paylaşarak, halkı gökyüzünün yeşil renk alması durumunda dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yeşil gökyüzünün tipik olarak gök gürültülü fırtınalarda görüldüğünü ve güneş ışığının aldığı yolda saçılma fenomeninin bu renge neden olduğunu belirtti.

YÜKSEK VE KAPALI ALANLARA ÇIKIN UYARISI

Kadıoğlu, yeşil gökyüzü görüldüğünde insanların hemen kapalı ve yüksek alanlara çıkarak güvenli bir yerde beklemeleri gerektiğini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir