Endonezya'da Yanardağı patlaması: Yaklaşık bin kişi tahliye edildi

Endonezya'da Yanardağı patlaması: Yaklaşık bin kişi tahliye edildi

Endonezya'nın kuzeyindeki Ruang Yanardağı'nda bir volkanik patlama meydana geldi. Bölge halkını tedirgin eden patlama sonucunda 828 kişi tahliye edildi.

Endonezya'nın kuzeyinde yer alan Ruang Yanardağı'nda gerçekleşen volkanik patlama, bölgede endişe ve tahliyeleri beraberinde getirdi. Patlamanın etkisiyle 828 kişi bölgeden tahliye edilirken, ülkenin ulusal afet merkezi tarafından 29 Nisan'a kadar "acil durum" ilan edildi.

ÜÇÜNCÜ DERECE UYARI SEVİYESİ

Bernama haber ajansına göre, Ruang Yanardağı'nda meydana gelen patlamanın ardından Endonezya Ulusal Afet Merkezi (BPBD) Sözcüsü Abdul Muhari, yaptığı açıklamada, 828 kişinin tahliye edildiğini ve patlama sonrası bölgenin üçüncü derece uyarı seviyesine yükseltildiğini belirtti. Muhari, ayrıca patlama sırasında yayılan küllerin çevredeki iletişim ağlarını etkilediğini ifade etti.

Yanardağın uyarı seviyesinin artırılmasının ardından, bölge sakinlerine ve turistlere dikkatli olmaları, özellikle yanardağın çevresindeki 4 kilometrelik alana girmemeleri konusunda uyarılarda bulunuldu. Yetkililer, patlama sonrası olası tehlikelerin önlenmesi ve güvenliğin sağlanması için gerekli önlemlerin alınacağını vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN