Endonezya'da yanardağ patlaması: En yüksek seviye alarm verildi, havalimanı kapatıldı

Endonezya'da yanardağ patlaması: En yüksek seviye alarm verildi, havalimanı kapatıldı

Endonezya'daki Ruang Yanardağı yeniden patladı. Lav ve kül püskürten yanardağ için alarm seviyesi en yüksek seviyeye çıkarıldı. Manado kentindeki Sam Ratulangi Uluslararası Havalimanı'nın geçici kapatıldığı bildirildi.

Endonezya'nın kuzeyindeki Ruang Yanardağı yeniden faaliyete geçti. Endonezya Volkanoloji ve Jeolojik Afet Azaltma Merkezi (PVMBG) yetkilileri, püsküren küllerin yaklaşık 2 kilometre yüksekliğe ulaştığını ve civardaki yerleşim yerlerinin külle kaplandığı bildirdi.

Kül ve lav püskürten yanardağ için alarm seviyesinin en yüksek seviye olan 4'üncü seviyeye çıkarıldığını bildiren PVMBG yetkilileri, yanardağın çevresindeki 6 kilometrelik alandan uzak durulması çağrısı yaptı.

Manado kentindeki Sam Ratulangi Uluslararası Havalimanı yönetimi, yanardağın püskürttüğü küller nedeniyle uçakların görüş mesafesinin azaldığını ve küllerin uçak motorlarını tehdit ettiğini, bu yüzden Manado'daki havalimanının geçici olarak kapatıldığını duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN