Dünyanın en eski kentlerinden Roma 2 bin 777’nci yaşına girdi

Dünyanın en eski kentlerinden Roma 2 bin 777’nci yaşına girdi

Dünyanın en eski şehirlerinden biri olarak kabul edilen İtalya başkenti Roma’nın 2 bin 777'nci ‘doğum günü’nün geleneksel etkinliklerle kutlandığı bildirildi.

Roma kentinin tarihi ve kültürel güzelliklerinin tanıtılması amacıyla etkinlikler düzenleyen Tarihi Roma Grubu'nun (Gruppo Romano Storico), şehrin 2 bin 777'nci doğum günü için yaptığı kutlamayla, Roma İmparatorluğu döneminin askerlerinin, lejyonerlerinin, senatörlerinin ve Romalıların kıyafetlerini giyen figüranlar kent merkezinde yürüyüş yaptı.

Kent merkezindeki hipodrom alanı Circo Massimo’dan başlayan yürüyüş, bugün Antik Roma şehri içinde yer alan Venedik Meydanı, Fori Imperiale Bulvarı ve antik arena Kolezyum gibi önemli noktalardan geçerek, tekrar Circo Massimo alanında son buldu.

yeni-proje-002.jpg

Circo Massimo'da Roma'nın kuruluşu, tarih boyunca gelişimi ve antik dönemde Roma yaşantısının anlatıldığı görsel şovlar yapıldı. Yürüyüş ve şovlara, Romalılar ve kenti ziyaret eden turistlerin büyük ilgi gösterdiği, sık sık fotoğraf çektikleri görüldü.

MİLATTAN ÖNCE 753’TE KURULDU

Efsaneye göre, Romalı asker, tarihçi ve yazar Varrone, arkadaşı Lucio Taruzio'nun astrolojik hesaplamalarına dayanarak Romulus'un milattan önce 21 Nisan 753'te kenti kurduğunu belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN