Amazon'da 40 gün hayatta kalmışlardı: Mucize çocuklar ailelerine kavuştu

Amazon'da 40 gün hayatta kalmışlardı: Mucize çocuklar ailelerine kavuştu

Kolombiya’da ormana düşen uçaktaki yolculardan dört çocuk, 40 gün boyunca vahşi doğada tek başlarına hayatta kalmalarının ardından ailelerine kavuştu.

Ormanda bulunmalarının ardından hastaneye kaldırılan dört çocuk, mucize kurtuluşun ardından aileleriyle bir araya geldi. Büyükbabaları Fidencio Valencia; 1, 5, 9 ve 13 yaşındaki kardeşlerin "çok zayıf" olduklarını ancak "ailelerini görmekten mutlu olduklarını" belirterek uçağın enkazında buldukları unu ve daha sonra ise tohumları yiyerek hayatta kaldıklarını söyledi.

KURTARMA EKİPLERİ İZLERİNİ BULDU

1 Mayıs'ta içlerinde bulundukları uçağın düşmesinin kaybolan çocuklar, ordu ve yerel halk tarafından bir aydan fazla süren aramadan sonra cuma günü bulundu. Kurtarma ekipleri, ormanda ayak izleri ve ısırılan meyveler de dahil olmak üzere işaretler gördükten sonra çocukların izlerini buldu. En büyükleri, 13 yaşındaki Lesly kardeşlerine bu zorlu süreçte rehberlik etti. Çocuklardan ikisi, 1 yaşındaki ve 5 yaşındaki iki kardeş, doğum günlerini ormanda geçirdi.

DEVLET BAŞKANINDAN TEBRİK

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro ile birlikte Cumartesi günü onları hastanede ziyaret eden Kolombiya Savunma Bakanı Ivan Velasquez, Lesly'yi küçük kardeşlerine baktığı için tebrik etti.

Velasquez, "Onun liderliği sayesinde ve onun bakımı ve orman bilgisi ile birlikte diğer üçü hayatta kalabildi. Genel olarak çocukların durumu iyi, doktor raporlarına göre tehlikede değiller” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN