ABD'li senatörlerden UCM Başsavcısı'na tehdit! Netanyahu'yu tutuklarsanız biz de sizi hedef alırız

ABD'li senatörlerden UCM Başsavcısı'na tehdit! Netanyahu'yu tutuklarsanız biz de sizi hedef alırız

ABD Senatosu'nda 12 Cumhuriyetçi Senatör, Netanyahu ve İsrailli yetkililerle ilgili tutuklama kararı çıkaracağı iddia edilen UCM'yi doğrudan tehdit eden bir mektup kaleme aldı. Senatörler, UCM Başsavcısı Kerim Han'ın ailesi dahil ciddi sonuçlarla karşılaşmakla tehdit etti.

ABD Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen 12 senatörü, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Ahmed Han'a muhtıra gönderdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve diğer İsrailli yetkililer hakkında uluslararası tutuklama emri çıkarmaması konusunda Başsavcı Kerim Han'ı "ağır yaptırımlarla" tehdit ederek uyaran Cumhuriyetçi senatörler, böyle bir girişimin "sadece İsrail'in egemenliğine değil, aynı zamanda ABD'nin egemenliğine yönelik bir tehdit" olarak değerlendirileceği bildirildi. "İsrail'i hedef alırsanız biz de sizi hedef alırız" ifadelerinin yer aldığı muhtıranın son cümlesi: "Sizi ikaz ettik".

Medya kuruluşu Zeteo tarafından yayınlanan ve aralarında Arkansas'tan Tom Cotton, Florida'dan Marco Rubio ve Teksas'tan Ted Cruz'un da bulunduğu 12 Cumhuriyetçi Parti senatörü tarafından imzalanan bir sayfalık mektupta Başsavcı Kerim Han'a, UCM'nin Netanyahu ve diğer İsrailli yetkilileri Gazze'deki eylemlerinden dolayı sorumlu tutmaya yönelik herhangi bir girişiminin "sadece İsrail'in egemenliğine değil, aynı zamanda ABD'nin egemenliğine yönelik bir tehdit" olarak değerlendirileceği bildirildi.

Muhtıra'da, "İsrail'i hedef alırsanız biz de sizi hedef alırız" ifadesini kullanan senatörleri Kerim Han'ın "çalışanlarına ve iş ortaklarına yaptırım uygulayacaklarını, kendisini ve ailelerini ABD'den men edecekleri" tehdidinde bulundu. Muhtıra, "Sizi ikaz ettik" cümlesiyle son buldu.

DEMOKRAT SENATÖR: BU HAYDUTLUK BİR MAFYAYA YAKIŞIR

Maryland Demokrat Senatörü Chris Van Hollen, Zeteo'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Olası bir adli eyleme karşı olduğunuzu ifade etmenizde bir sakınca yoktur, ancak yargı mensuplarını, aile üyelerini ve çalışanlarını cezalandırmakla tehdit ederek adli bir meseleye müdahale etmek kesinlikle yanlıştır. Bu haydutluk mafyaya yakışır, ABD senatörlerine değil."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN