ABD'de İsrail'e karşı gösterilere sert müdahale: 50 kişi gözaltında

ABD'de İsrail'e karşı gösterilere sert müdahale: 50 kişi gözaltında

ABD'nin önde gelen üniversitelerinde, Filistin yanlısı protestolar hız kazandı. Columbia Üniversitesi'nde başlayan protestolar Yale Üniversitesi'ne de sıçradı. Gazze'deki saldırıları protesto eden öğrencilere sert müdahalede bulunan polis, 50 kişiyi gözaltına aldı. New Orleans’ta turistik bir meydanda gerçekleştirilen gösteride ise 10 Filistin destekçisi gözaltına alındı.

Columbia Üniversitesi'nde başlayan Gazze'ye yönelik protestolar, ABD’nin Connecticut eyaletindeki Yale Üniversitesi'ne de sıçradı. Gazze saldırılarını protesto eden öğrencilere sert müdahalede bulunan polis, 50 öğrenciyi gözaltına aldı.

Connecticut eyaletindeki Yale Üniversitesi kampüsünde kamp kuran Filistin destekçilerine müdahale eden ABD polisi, 50 öğrenciyi gözaltına aldı. İsrail saldırılarına tepki gösteren yüzlerce kişinin kurduğu çadırları dağıtan polis, yeni çadır kurmaya çalışan öğrencilerin etrafında barikat kurdu.

NEW ORLEANS’TA 10 GÖZALTI

Louisiana eyaletinin New Orleans kentinde ise polis, turistler arasında popüler olan Jackson Meydanı’nda düzenlenen Filistin yanlısı bir protesto sırasında 10 kişiyi gözaltına aldı. Polisin, kapanış saati 19.00 olan meydanı boşaltmaya çalıştığı ancak, göstericilerin çıkmayı reddettiği öğrenildi.

ÜNİVERSİTELERDE 18 NİSAN’DAN BU YANA YAKLAŞIK 900 GÖZALTI

New York merkezli haber ajansı Associated Press’e (AP) göre, Columbia Üniversitesi’nde 18 Nisan’da başlayan ve ülke geneline yayılan Filistin yanlısı gösterilerde şimdiye kadar yaklaşık 900 Filistin destekçisi gözaltına alındı. Yaklaşık 2 haftadır devam eden gösterilerde kamp kurarak İsrail’in saldırılarına son vermesi yününde çağrılar yapan öğrenciler, üniversitelerinin İsrail’e silah satan şirketlerle ilişkilerini kesmesi çağrısında bulundu.

California, Georgia ve Teksas’taki üniversiteler olmak üzere birçok üniversitenin öğretim üyeleri de öğrencilere desteklerini açıkladı.

COLOMBİA ÜNİVERSİTESİ’NDEKİ GÖSTERİYE YAHUDİ TOPLULUĞU DESTEK VERDİ

New York’taki Columbia Üniversitesi kampüsünde öğrenciler polis müdahalesine rağmen gösterilerine devam ediyor. İsrail’e tepki gösteren öğrencilere, Ortodoks Yahudi topluluğu üyeleri, ellerinde "Özgür Filistin" yazan pankartlarla destek verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN