Dolar, euro ve altın yeniden tırmanışa geçti

Dolar, euro ve altın yeniden tırmanışa geçti

Piyasalarda kırılan tarihi rekorun ardından gelen Katar ile swap anlaşması ile gevşeyen dolar/TL yeniden yükselişe geçti. Dolarla birlikte euro da yükselişte. Gram altın ise 374 lira seviyelerinde.

Dün gün içinde 6,77 seviyesinde işlem gören dolar/TL bu sabah 6,78 seviyesinde güne başladı.

Euro ise 7,46 seviyelerinde seyrediyor.

Ekonominin önemli gündem maddesi koronavirüs salgınına ilişkin endişelerin azalması ve normalleşme adımlarının takip edilmesi olacak.

Teknik açıdan dolar/TL'de 6,75'in altında kapanışlar olması durumunda 6,70'in gündeme geleceğini kaydeden analistler, 6,80'in direnç konumunda bulunduğunu dile getirdi.

GRAM ALTINDA SON DURUM

Altının gram fiyatı 374,2 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 613 lira, Cumhuriyet altını da 2 bin 440 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 1.711 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin endişelerin azaldığını ve ekonomilerin yeniden açılma sürecinin risk iştahını artırdığını, bu durumunda altının ons fiyatını aşağı yönlü baskıladığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN