Dickens yüz elli yıl sonra renklendi

Dickens yüz elli yıl sonra renklendi

19. yüzyılın önemli romancılarından Charles Dickens’ın siyah-beyaz fotoğrafları gerçek benzerliğini ortaya çıkarmak için dijital teknikler kullanılarak ‘renklendirildi’. ‘Büyük Umutlar’ın ünlü yazarı, aslı 47 yaşında çekilen fotoğrafının yeni halinde bronz teniyle gülümsüyor.

SALİHA SULTAN-KARAR

Cliver Twist, Büyük Umutlar gibi dünya klasiklerinin İngiliz yazarı Charles Dickens’ın siyah beyaz fotoğrafları yazarın 150 ölüm yıldönümü nedeniyle açılacak özel sergi için Charles Dickens Müzesi tarafından renklendirildi. Müze çalışmayı, yazarın yaşadığı dönemdeki moda stilini araştırarak ve yaşayan torunlarından ikisinin cildini baz alarak gerçekleştirdi. Ünlü yazar Dickens aslı 47 yaşında çekilen renklendirilmiş resimde bronzlaşmış bir ciltle gülümserken görülüyor. Renklendirilmiş resim üzerine açıklamada bulunan serginin küratör Frankie Kubicki “Bu yeni resim Dickens’ın gerçekten neye benzediğine dair bir ipucu verdi” diyor. Müze, serginin ilk fotoğrafını Dickens’ın 9 Haziran olan ölümünün 150. yıldönümü öncesinde yayınlandı. Sergi için renklendirme çalışmalarını yapan fotoğrafçı ve sanatçı Oliver Clyde, ünlü yazarı güneşte seyahat etmeyi ve dışarıda olmayı sevdiği için bronz tenli çalıştığını belirtiyor. Müze arşivinden sekiz orijinal fotoğrafın renklendirilmiş hallerinin yer alacağı sergi, “Renkli Dickens: Charles Dickens’ın Yaşayan Görüntüsü’ adıyla, pandemi sonrası Dickens’ın Londra Bloomsbury’deki müze evinde ziyarete açılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN