Davutoğlu'ndan yeni kitabı Cambridge Üniversitesi yayınlarından çıktı

Davutoğlu'ndan yeni kitabı Cambridge Üniversitesi yayınlarından çıktı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, Cambridge University Press yayınevinden çıkan yeni eseri Systemic Earthquake and the Struggle for World Order'ı (Sistemik Deprem ve Dünya Düzeni için Mücadele) yurt dışındaki raflarda yerini aldı.

Davutoğlu'nun dünya siyasetine ayna tuttuğu kitabı yakında Türkiye'deki kitabevlerinde satışa sunulacak.

Kitabının adını koyarken 'yıkıcı bir dizi deprem' benzetmesini kullanan Davutoğlu, Soğuk Savaş sonrası dönemde krizi anlamak için yeni bir teorik yaklaşım, kavramsallaştırma ve metodoloji sunuyor.

Bugün yaşadığımız krizlerin ölçeğini ve kapsamını kavramak için Davutoğlu kitabında, son zamanlarda dünyayı sarsan dört büyük depremden (Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla tetiklenen 1991, 11 Eylül sonrası güvenlik depremi, 2008'deki küresel ekonomik krizle ilişkili deprem ve 2011'de Arap Baharı'nın yapısal depremi) bahsediyor.

Kitap, uluslararası düzeni bir dizi iç içe geçmiş süreçten etkilenecek şekilde bağlamsallaştırarak, ilerideki olası geleceklere bir ayna tutuyor. Devam eden sistemik kriz analizini takiben Davutoğlu eserinde, sistemik depremin enkazından inşa edilen yeni bir küresel demokrasi düzeni vizyonu oluşturuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN