Davutoğlu ve Babacan'dan Rakel Dink'e destek

Davutoğlu ve Babacan'dan Rakel Dink'e destek

Mail yolu ile Hrant Dink Vakfı ve Rakel Dink’e ölüm tehditleri mesajlarının gönderildiğinin açıklanması ardından Hrant Dink Vakfı’na ve Rakel Dink'e siyasilerden destek geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Rakel Dink ve vakfa geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, tehdit haberinin ardından Rakel Dink'i arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

HDP Eş Genel Başkanı Sancar da konuya ilişkin bir mesaj yayımlarken, "Nefret söylemini yayan, ırkçılığı normalleştiren zihniyetin besleyip cesaretlendirdiği bu kötülük odaklarına karşı Hrant Dink Vakfı’nın yanındayız" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU'NDAN TELEFON

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, tehdit mesajları üzerine, Rakel Dink’i telefon ile arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Partiden yapılan açıklamada da "Hukuk, adalet ve toplumsal barışın inşası için hep birlikte mücadele vermek, bu karanlık mahfillere dönük en anlamlı ve güçlü mesaj olacaktır" denildi.

BABACAN: YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, sosyal medya hesabında paylaştığı mesajında, "Hrant Dink Vakfı'na yönelik tehditler, ayrımcılığı teşvik eden bir siyasi iklimin ürünüdür. Ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı her kesimi savunacak, Rakel Dink'i ve vakıftaki arkadaşlarını yalnız bırakmayacağız" diye yazdı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink Vakfı'na yönelik tehdit içeren elektronik posta ile ilgili resen soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Hrant Dink Vakfı'nın Twitter hesabından "27-28 Mayıs’ta Hrant Dink Vakfı’na e-mail ile ölüm tehdidi ulaştığını kamuoyuyla paylaşıyoruz. Son dönemde yükselen nefret dili ve oluşturulan iklimin ciddiyetini vurgulamak, yetkililere sorumluluklarını hatırlatmak için bu duyuruyu yapmanın görevimiz olduğu kanaatindeyiz." şeklindeki paylaşımının tespiti üzerine tutanak tutularak resen soruşturma başlatıldı.

Başsavcılık soruşturma kapsamında Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğüne konuyla ilgili talimat yazısı gönderdi.

Yazıda, söz konusu tehdit olayına ilişkin gereken tüm araştırmanın titizlikle yürütülerek şüpheli veya şüphelilerin tespitine çalışılması ve suç ihbarında bahsi geçen elektronik postanın ekran görüntüleri ile birlikte temin edilerek, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince de ilgili elektronik postanın incelenmesi talimatı verildi.

Savcılığın yazısında, ayrıca şüphelilerin kimlik tespitine çalışılması ile söz konusu elektronik postanın ekran görüntülerinin tahkikat evrakına eklenilmesi istendi.

NE OLMUŞTU?

Agos gazetesi yayın yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007’de öldürülmesinin ardından anısını yaşatmak amacıyla kurulan Uluslararası Hrant Dink Vakfı'na ölüm tehdidi içeren elektronik posta mesajı gönderildi.

Hrant Dink Vakfı bir duyuruyla e-mail yoluyla gelen bir ölüm tehdidini kamuoyuyla paylaştı. Duyuruda "Tehdit, Hrant Dink Vakfı’nı “kardeş masalları” anlatmakla itham ediyor, ülkeyi terk etmemizi talep ediyor, Rakel Dink’i ve avukatımızı ölümle tehdit ediyor" dendi.

Vakıf yetkilileri tehdit içeren mesajla ilgili Şişli Emniyeti ve İstanbul Valiliği’nin yazılı olarak bilgilendirildiğini duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN