Coronavirüs kredi desteği şartları | Koronavirüs kredi desteği veren bankalar hangileri

Coronavirüs kredi desteği şartları | Koronavirüs kredi desteği veren bankalar hangileri

Koronavirüs (Corona virüs) tedbirleri kapsamında alınan kararlara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Üç kamu bankası yeni kredi desteğin verdiklerini açıkladılar. Peki hangi bankalar kredi desteği veriyor? İşte detaylar...

Geliri aylık 5 bin TL’nin altında olan bankalar korona virüs tedbileri kapsamında bireysel müşterilerine kredi desteği verdiklerini açıkladı. Üç bankanın ortak çalışması olan bu destek ile 36 aya kadar vade şansı bulunuyor.

KORONAVİRÜS KREDİ DESTEĞİ VEREN BANKALAR HANGİLERİ?

36 aya kadar vade imkanı tanıyan bu yeni kredi desteği ile dar gelirli vatandaşlar derin bir nefes aldı. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın ortak yaptıkları çalışmada yönelik bir açıklama yaptılar.
Açıklamada küresel bir salgın olan ve ülkemizi de etkileyen Koronavirüs salgının üretime, istihdama ve ekonomik hayata etkilerini en aza indirmek amacı ile ‘Ekonomik İstikrar Kalkano’ tedbirleri kapsamında hane geliri 5.000 TL’nin altında olan bireysel müşterilerin finans bakımında zorluk yaşamadan desteklenmesi adına yeni bir kredi sisteminin içerisine girdiklerini duyurdular.

Kredinin ilk altı ayında da ödeme almayacaklarını açıkladılar.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

1 Nisan 2020 tarihi ile birlikte başvuruların yapılabileceği duyuruldu.

Bankalar tarafından yapılan açıklamanın detayında bankalar tarafından başvuruların toplanacağını ve taleplerin toplanması sonrasında kredi kullanmaya uygun olanların hesaplarına kredilerinin onaylanıp yatacağını ve müşterilerin kredi tutarlarını bankaya gitmeden ATM’ler aracılığı ile çekeceklerini açıkladılar.

KREDİ DESTEĞİ LİMİTİ NE KADAR?

10 bin TL’ye kadar Bireysel ihtiyaç desteği kredisi verileceği söylendi. Vadesinin de 36 ay kadar olabileceği açıklandı.

Kredi tutarı 10 bin TL ve 36 ay vadeli olduğu durumda 6 ay ödemesiz dönem hesaba katıldığında taksit tutarı 30 ay boyunca her ay 376 TL olacak.

Kredi tutarı 7 bin 500 TL olup 36 ay vadeli olduğu durumda ise 6 ay ödemesiz dönem hesaba katıldığında taksit tutarı 30 ay boyunca her ay 282 TL olacak.

Kredi tutarı 5 bin TL ve 36 ay vadeli olduğu durumda ise ödemesi 6 ay ödemesiz olacak şekilde 30 ay süre ile 188 TL olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN