Corona virüs şüphesi olan hastalar hangi hastanelere gitmeli? İstanbul Ankara coronavirüse bakan hastaneler

Corona virüs şüphesi olan hastalar hangi hastanelere gitmeli? İstanbul Ankara coronavirüse bakan hastaneler

Dünyada birçok ülkede görülen, şu ana kadar 120 bini aşkın insana bulaşan ve 4 bini gecik kişinin hayatını kaybettiği corona virüsün (Kovid-19) Türkiye’de de görülmesinin ardından özellikle İstanbul ve Ankara’da coronavirüs hastaneleri merak ediliyor. Corona virüse bakan hastanelerin hangisi olduğu konusu karar.com’da…

Türkiye’de ilk kez yurt dışından gelen bir vatandaşın testlerinin pozitif çıkmasının ardından, ‘’Corona virüs şüphesi olan hastalar hangi hastanelere gitmeli?’’ sorusu bu şüpheyi taşıyanlar için merak ediliyor. Yüksek ateş, öksürük gibi şikâyetlerin görüldüğü bu hastalık için İstanbul, Ankara ve diğer tüm illerdeki coronavirüse bakan hastaneler haberimizde…

CORONA VİRÜSE BAKAN HASTANELER HANGİLERİ?

İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer tüm illerde corona virüse bakan özel hastane bulunmuyor. Yüksek ateş, öksürük gibi gribal enfeksiyonlar taşıyorsanız, en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Oradaki sağlık çalışanları gerekli önlemleri alacaktır.

TÜRKİYE’DE İLK VAKA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapılan testlerin ardından Türkiye’de bir şüphelinin testlerinin pozitif çıktığını duyurdu. Koca, geçen günlerde yaptığı açıklamada, virüsün kapıya kadar dayandığını ve Türkiye’de görülmesinin kaçınılmaz olduğunu söylemişti. Gerekli tüm önemlerin alındığı bilgisini paylaşan Koca, corona virüsün alınan tedbirlerden daha güçlü olmadığını söylemişti.

‘KARANTİNAYA ALINMIŞ BİR HASTA TOPLUMU TEHDİT EDEMEZ’

Riskin somut, tedbirlerin de basit olduğuna işaret eden Bakan Koca, bir hastanın topyekûn risk olmadığını, karantinaya alınmış bir hastanın da toplumu tehdit edemeyeceğini kaydetti.

Bugüne dek tüm sürecin şeffaflıkla götürüldüğünü aktaran Koca, bir bölgeyi, bir hastaneyi gündemde tutmanın doğru olmadığını vurgulayarak, bu nedenle corona virüse yakalanan hastanın kimliğinin ve hangi ilde olduğunun açıklanmayacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN