Corona virüs ne zaman bitecek? Koronavirüs nasıl tedavi edilir?

Corona virüs ne zaman bitecek? Koronavirüs nasıl tedavi edilir?

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsle ilgili Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan bir açıklama yapıldı ve ne zaman biteceğine dair tarih işaret edildi. Peki, Corona virüs ne zaman bitecek? Koronavirüs nasıl tedavi edilir? Ayrıntılar karar.com’da…

Dünya genelinde 120’dden fazla ülkeye ve 126 bini aşkın kişiye bulaşan corona virüs ne zaman bitecek ve nasıl tedavi edilir merak ediliyor. Haberimizde Ulusal Sağlık Komisyonu’nun başındaki isim Zhong Nanshan’ın açıklamasını ve Koronavirüs tedavisi hakkında merak edilenleri bir araya getirdik…

CORONA VİRÜS NE ZAMAN BİTECEK?

Ulusal Sağlık Komisyonu'nun başındaki isim Zhong Nanshan, "Pandeminin Haziran ayında bitmesini bekliyoruz" dedi.

TÜRKİYE’DE SON DURUM NE?

Sene başında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Dünya genelinde 120’dden fazla ülkeye ve 126 bini aşkın kişiye bulaşan corona virüs, İran, İtalya ve İspanya gibi pek çok ülkede toplu ölümlere neden oluyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamaya göre ise, Türkiye’de de ilk corona virüs vakası tespit edilmişti. Hastalığa yakalanan vatandaşın sağlık durumunun henüz iyi olduğu ve ailesinin de gözetim altında olduğu alınan bilgiler arasındaydı. 13 Mart Cuma günü haberde; bu hastanın yakın çevresinden bir hastanın daha testi pozitif çıktı. Böylece Türkiye’de görülen vaka sayısı 2’ye yükselmiş oldu.

Türkiye’de ilk corona virüs vakasının ortaya çıkmasının ardından 11 Mart günü ilk Corona Virüs Bilim Kurulu toplanmış ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un katıldığı toplantı sonunda riskin ciddiliğinden bahsedilmişti.

12 Mart akşamı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınacak tedbirlere ilişkin toplantının ardından yaptığı açıklamada, ilk, orta ve liselerin 16 Mart itibarıyla bir hafta tatil edileceğini söyledi.

KORONAVİRÜS NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Bugün için koronavirüslere etkili olduğu gösterilmiş ilaç yoktur. Bu nedenle hastalara şikayetlerini azaltacak ve varsa bozulan organ fonksiyonlarını destekleyecek tedaviler verilir. Ülkemizde yakın dönemde Çin’e bizzat ziyarette bulunmuş olan veya seyahat etmiş biriyle yakın teması olan kişiler, ateş, öksürük, solunum sıkıntısı gibi belirtileri olursa mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN