Corona virüs belirtileri nelerdir? Türkiye corona virüs vakaları | Koronavirüs son durum

Corona virüs belirtileri nelerdir? Türkiye corona virüs vakaları | Koronavirüs son durum

Coron virüs (Kovid-19) tüm dünyayı tedirgin ediyor. Çin, İran, İtalya, Fransa dâhil tüm Avrupa’yı, Orta Doğu’yu ve ABD’yi etkisi altına alan koronavirüsteki son durum; giderek ağırlaşıyor. Kıbrıs’ta da virüs göründü. Peki Türkiye corona virüste ne durumda? Türkiye’de coronavirüs vakaları görüldü mü? İşte detaylar…

Çin’in Vuhan kentinden dünyaya yayılan ve dünyada binlerce kişinin ölümüne neden olan corona virüs (Kovid-19 spor müsabakalarının askıya alınmasına neden olurken, İran’da bir vekilin ölümüne yol açtı. Peki Türkiye’de corona virüs var mı? Koronavirüs son durum nedir? İşte corona virüs belirtileri ve nasıl korunulacağına dair bilgiler…

TÜRKİYE’DE CORONA VİRÜS VAR MI?

Türkiye'de corona virüs vakaları olduğuna dair iddialara değinen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de toplamda 4 bin kişinin incelendiğini ancak herhangi bir vakaya rastlanılmadığını söyledi. Dünya genelinde 4 bine yakın vakanın hayatını kaybettiği bilgisini anımsatan Koca, hastalığa yakalanıp iyileşenlerin sayısın da 60 bin 762 olduğunu vurguladı. Türkiye’de şu ana dek tespit edilmiş corona virüs vakasının olmadığını kaydeden Koca, virüsün Türkiye’ye yurt dışından yeni girişlerle veya yurt dışından dönüşlerde girebileceğini aktardı.

İRANLI MİLLETVEKİLİ FATMA REHBER CORONA VİRÜSTEN HAYATINI KAYBETTİ

İran'ın resmî haber ajansı IRNA, Tahran milletvekili Fatma Rehber'in corona virüsü sebebiyle hayatını kaybettiğini açıkladı. 21 Şubat seçimlerinde Meclis'e giren İslami Koalisyon Partisi Merkez Konsey Üyesi ve Tahran milletvekili Fatma Rehber, 7 Mart 2020'de corona virüsten dolayı 56 yaşında hayatını kaybetti.

''BUNDAN UZAK KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL''

Vatandaşları özellikle kalabalık ortamlardan uzak durması yönünde uyaran Koca, Avrupa ülkelerinin gerekli hassasiyete sahip olmadığına değinerek, Türkiye'nin de bu hastalıktan uzak kalmasının mümkün olmayacağını belirtti. Vaka görülmesi durumunda vatandaşlara bulaşmasına engel olmak ve tedavi protokollerini uygulamak adına tüm hazırlıkların yapıldığını kaydeden Koca, hastalığın görülmesi durumunda alınacak tedbirler kapsamında 81 ilde hastanelerin belirlendiğini duyurdu.

FRANSA KÜLTÜR BAKANI CORONA VİRÜSE YAKALANDI

Fransa Kültür Bakanı Franck Riester, corona virüse (Kovid-19) yakalandı. Riester'in, geçtiğimiz hafta Ulusal Meclis'teki çalışmalara katıldığı bilgisi paylaşılırken, Fransa'da corona virüse yakalananlar arasında 5 milletvekilinin bulunduğu ve bu kişilerin geçtiğimiz haftalarda Ulusal Meclis'te bulunduğu belirtildi.

İTALYA GENELİ KORONAVİRÜS NEDENİYLE 'KIRMIZI BÖLGE' İLAN EDİLDİ

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, corona virü bulaşanların sayısının 9 bin 172, ölü sayısının ise 463'ü bulduğu bilgisini paylaşarak, ölen ve yoğun bakımdaki kişi sayısının önemli bir şekilde arttığını kaydederek, bütün ülkeyi kırmızı bölge ilan ettiklerini duyurdu.

OKULLAR TATİL EDİLDİ, SPOR MÜSABAKALARI DURDURULDU

Bütün ülke genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullar ile üniversiteler, 3 Nisan'a kadar tatil edildi. İtalya'da Birinci Futbol Ligi Serie A dâhil bütün spor müsabakaları da 3 Nisan'a kadar durduruldu.

CORONA VİRÜS NEDİR?

Koronavirüsler (CoV), soğuk algınlığından Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS-CoV) ve Şiddetli Akut Solunum Sendromu (SARS-CoV) gibi daha ciddi hastalıklara kadar çeşitli hastalıklara sebep olan büyük bir virüs ailesi olarak biliniyor. Corona virüsler, Koronaviridae ailesi içinde bulunuyor. Başlıca dört türde sınıflandırılıyor: Beta, Alfa, Delta, Gama Coronaviruslar. Yarasa, insan, kedi, domuz, kemirgen, köpek ve kanatlılarda bulunabiliyor.

Şimdiye dek yüzde 96 oranında corona virüsün yarasalardaki virüslere benzediği, bu nedenle yarasalardan yayıldığı bilgisi paylaşılmıştı. Ancak yapılan bir çalışmada, pangolin (pullu karıncayiyen) ismindeki bir yabani hayvan türündeki virüslerin mevcut corona virüse yüzde 99 oranında benzediği öğrenildi.

BELİRTİLERİ NELER?

Hafif veya şiddetli belirtiler görülebiliyor. Öksürük ve ateşin yanında hastalığı şiddetli geçiren kişilerde zatürre, nefes darlığı, böbrek yetmezliği yaşanabilir ve hastalık ölümle bitebilir.

AŞISI VAR MI?

Hastalığın şu an için bir aşısı yok fakat aşı geliştirme çalışmaları devam ediyor. İnfluenza virüsü hâricindeki solunum virüslerine etkili herhangi bir ilacı yok. Bu sebeple sadece yakınmaları hafifletmeye yönelik ağrı kesici, ateş düşürücü gibi ilaçlar veriliyor. Tedavi döneminde, destekleyici bakım iyileşmede önemli.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN