Corona virüs belirtileri | Corona virüs olan Türk hastanın durumu nasıl? O hasta hangi ilde ve hastanede?

Corona virüs belirtileri | Corona virüs olan Türk hastanın durumu nasıl? O hasta hangi ilde ve hastanede?

Tüm dünyayı etkisi altına alan, Çin, İtalya ve İran’da ölümlerin her geçen gün arttığı corona virüs vakası maalesef Türkiye’de de görüldü. Bakan Koca’nın yaptığı açıklamanın ardından, ‘Corona virüs olan Türk hastanın durumu nasıl?’ sorusu, vatandaşlarca merak ediliyor. Peki o hasta hangi ilimizde? Koronavirüs Türkiye’de ilk hangi ilde görüldü? İşte coronavirüs belirtilerine dair bilgiler…

Sağlık Bakanı Koca, gece yarısı yaptığı son dakika açıklamasında Türkiye'd eilk corona virüs (Kovid-19) vakasının görüldüğünü duyurdu. Corona virüs vakasının hangi ilde görüldüğünü söylemeyen Koca, hastanın, ailesinin ve yakın çevresinin de gözetim altına alındığını belirtti. Hastanın erkek olduğunu kaydeden Koca, coronavirüs belirtilerine karşı dikkatli olunması gerektiğini aktardı. İşte koronavirüs olan Türk hastanın durumu ile ilgili son durumu…

CORONA VİRÜS OLAN TÜRK HASTANIN DURUMU NASIL?

İnsanların ülkeden ülkeye her an hareket hâlinde olduğu bir dünyada dirence ve tedbirlere rağmen bazı sonuçların önlenemez olduğunu belirten Koca, corona virüs anlamında gösterilen şeffaflık sebebiyle gece yarısı basın toplantısı düzenlediğini anlatarak, akşam saatlerinde koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşın test şüphesinin pozitif çıktığını açıkladı.

Tanının, öksürük ve yüksek ateş problemlerinin nedeninin araştırılmasının ardından konulduğu bilgisini paylaşan Koca, hastanın virüsü Avrupa teması üzerinden aldığını açıklayarak, dış dünyadan tamamen izole edildiğini duyurdu. Hastanın bir erkek olduğunu ve genel durumunun iyi olduğunu bildiren Bakan Koca, aile bireyleri ve yakın çevresinin de gözetim altında olduğunu ve her birinin de şüpheli kabul edildiğini duyurdu.

TÜRKİYE’DE KORONAVİRÜSE YAKALANAN HASTA HANGİ İLDE YAŞIYOR?

Hasta mahremiyetinin muhafaza edilmesi bakımından hastanın hangi ilde yaşadığı ve diğer bilgilerin paylaşılmasının uygun bulunmadığını vurgulayan Bakan Koca, bunun Türkiye’de görülen ilk vaka olduğu bilgisini paylaşarak, verilere göre; tanının erken konulduğunu ileri sürdü ve virüsün bulaşmasının sınırlı olduğunu aktardı.

TÜRKİYE’DE CORONAVİRÜSTE SON DURUM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 Mart Çarşamba gece saat 00:53’te Bakanlıkta yaptığı basın toplantısında, Çin'in Vuhan şehrinden 90 gün evvel 12 Aralık 2019 yılında ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün başka pek çok ülkeye 1-2 hafta içinde bulaştığı bilgisini anımsatarak, çok hızlı bir küresel yayılım göstermesine karşın Türkiye’nin bu süreçte büyük başarı gösterdiğini savundu.

Avrupa ve komşu ülkelerin Türkiye’nin aldığı sıkı tedbirleri uygulamadığını öne süren Bakan Koca, salgına karşı yürütülen strateji ve disiplinli eylem planında direncin hiç azalmadığını vurgulayarak, küresel salgınların kaçınılmaz tarafları olduğuna işaret etti.

Türkiye'nin süreç boyunca her türlü olasılığa hazır olduğunu, yayılmayı engelleyici tedbirler aldığını savunan Bakan Koca, Türkiye’nin herhangi bir yerinde görülme ihtimaline karşın personellerin ve hastanelerin önceden hazırlandığını bildirdi.

YURT DIŞINDAN GELENLER 14 GÜN KENDİNİ İZOLE ETSİN

Bu dönemlerde yurt dışıyla doğrudan ya da dolaylı olarak temasları olanlara da mesaj veren Koca, zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkılmaması gerektiğini kaydederek, bakanlığa bildirilen corona virüsten korunma kurallarına mutlaka uyulması gerektiğini söyledi. Yurt dışından dönenlerin 14 gün boyunca kendilerini izole etmelerini isteyen bakan Koca, el yıkama alışkanlığının artması gerektiğini belirtti.

KOVİD-19 BELİRTİLERİ

Öksürük, burun akıntısı, muhtemelen baş ağrısı, boğaz ağrısı, kesin olmamakla beraber birkaç gün devam edebilecek ateş. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, yaşlılar ve çok gençler için virüsün zatürre ve bronşit gibi ciddi solunum yolu hastalıklarına neden olma ihtimali vardır. Sars ve MERS gibi ölümcül olabilen ve insana geçen bazı corona virüsleri olduğu biliniyor.

Bakanlığın corona virüs şüphesine karşı yaptığı öneriler şöyle:

Bakan Koca'nın Türkiye'de ilk kez rastlanan corona virüs vakasına dair açıklaması

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN