Çin ekonomisinde 30 yıl sonra bir ilk! Büyüme hedefi koyamadılar

Çin ekonomisinde 30 yıl sonra bir ilk! Büyüme hedefi koyamadılar

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan koronavirüs (corona virüs) dünya ekonomilerini de vurdu. Örneğin; Çin'de 30 yıl sonra bir ilk gerçekleşti, Pekin yönetimi bu yıl için ekonomik büyüme hedefi koymayacaklarını açıkladı.

Çin, 1990'dan bu yana ilk kez bu yıl için gayrisafi yurtiçi hasıla hedefi koymama kararı aldı.

Açıklamayı Çin Başbakanı Li Keqiang, Çin Ulusal Halk Kongresi'nin yıllık toplantısının açılışında yaptı.

Li, "Kovid-19 salgınının dünya ekonomisi ve ekonomik iklim üzerinde neden olduğu büyük bilinmezlik nedeniyle büyümeye yönelik tahmin yapmak zor" dedi.

NE OLMUŞTU?

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin, 2020'nin ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 6.8 daralmıştı.

Çin'de koronavirüs salgını nedeniyle 2 aydır ertelenen, ülkenin yıllık ekonomik büyüme oranı, savunma bütçesinin artışı gibi önemli konuların belirlendiği en üst düzey yasama organı Çin Ulusal Halk Kongresi ve istişare organı Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı'nın yıllık toplantıları dün başlamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN