Çevrimiçi çözümlü mini deneme sınavlarına nasıl girilir? MEB YKS deneme sınavı ne zaman?

Çevrimiçi çözümlü mini deneme sınavlarına nasıl girilir? MEB YKS deneme sınavı ne zaman?

Koronavirüs sürecinde YKS’ye hazırlanan yüzbinlerce öğrenci için hazırlanan çevrimiçi çözümlü mini deme sınavlarına giriş sayfası üzerinden deneme sınavları yapılıyor. 2 oturum şeklinde gerçekleşecek sınavlar için MEB, YKS deneme sınavı tarihinin ne zaman yapılacağını açıkladı.

12. sınıf öğrenciler için hazırlanan çevrimiçi çözümlü mini deneme sınavlarına başvuru sayfasında, uygulamanın başladığı tarihten itibaren yoğunluk yaşandı. Üniversiteye yani YKS’ye hazırlanan öğrencilerin gireceği YKS çevrimiçi çözümlü mini deneme sınavlarının ne zaman yapılacağı ve oturumları MEB tarafından paylaşıldı…

MEB, YKS’ye hazırlanan öğrenciler için çevrimiçi çözümlü mini deneme sınavları başlatacağını duyurdu. 2 oturum hâlinde yapılacak olan sınavların ardından öğrencilere karne verilecek. Söz konusu karnede ise Türkiye, il ve ilçe sıralamasına yer verilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi döneminde öğrencilere fayda sağlamak ve uzaktan eğitimi desteklemek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan 12'nci sınıf öğrencileri için çevrimiçi çözümlü mini deneme sınavları başlatılacağı kaydedildi.

ÇEVİRİMİÇİ ÇÖZÜMLÜ MİNİ DENEME SINAVI NE ZAMAN?

İlk sınav 30 Mayıs 2020 tarihinde yapılacak, sınavlar 2 oturum şeklinde olacak. İlk oturumu YKS kapsamındaki tüm dersleri içine alırken, sınav saat 19.00'da başlayıp, 70 dakika sürecek.

İlk oturumda öğrencilere Türk dili ve edebiyatı ve matematikten 15'er, kimya, fizik, tarih, biyoloji, felsefe ve coğrafyadan 5'er olmak üzere toplam 60 soru yöneltilecek. İkinci oturum da İngilizce'den oluşacakken, sınav saat saat 21.00'de başlayıp, sınav süresi de 30 dakika olacak ve oturumda 20 soru öğrencilere sorulacak.

Çevrimiçi mini deneme sınavlarının ilki 30 Mayıs tarihinde, ikincisi ise 6 Haziran tarihinde, üçüncüsü 13 Haziran 2020’de, dördüncüsü ise 20 Haziran'da gerçekleşecek. Her mini deneme 2 oturum şeklinde gerçekleştirilecek.

SINAVA NASIL KAYIT YAPILIR?

Sınava katılmak isteyen öğrenciler her 2 oturum için de kayıt yaptırmak zorunda olacak. Öğrenciler, "//ogmmateryal.eba.gov.tr/panel/sinavlar.aspx" adresinden kayıt olabilecek.

CEVAPLAR AYNI GÜN YAYIMLANACAK

Her mini denemeden önce öğrencilerin kayıt yaptırması şartı aranıyor. Ön kayıt da sınav saatinden 15 dakika öncesine kadar alınabiliyor. Kayıt yaptıranlar, sınava başlama saatinden 15 dakika önce sisteme girerek bekleme odasında bekleyecek. Öğrenciler sınav başlamasının ardından başvurmuş olsalar dâhi sınava giremeyecek. Soruların doğru yanıtları ve çözümleri aynı gün saat 21.30 itibarıyla Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün resmî "Youtube" sayfasından paylaşılacak.

MİNİ DENEME SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Mini deneme sınavına giren öğrenciler, sonuçlara sınav bitmesinin ardından sistem üzerinden T.C. kimlik numaraları ile öğrenebilecek. Mini deneme sınav sorularının PDF'leri, çözümleriyle beraber, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün "https://ogm.meb.gov.tr/" adresinden ve "ogmmateryal.eba.gov.tr" pazar günü saat 13.00 itibarıyla yayımlanacak.

Mini deneme sınavında sorulan sorular, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünde görevli öğretmenlerce MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının paylaştığı sınav konularına uygun olarak tasarlandı. Sınav sonunda her öğrenciye karne de verilecek. Karnede Türkiye, il ve ilçe sıralaması da yer alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN