Bizi de erlerle eşitleyin

Bizi de erlerle eşitleyin

‘Santimle gazilik ayıbı’nın ardından bu kez de görev gazisi rütbeli askerler ve polislerin ‘maaş mağduru’ olduğu ortaya çıktı. Gaziler, aynı derecedeki vazife malulü erlere verilen yüzde 25 zammın kendilerine de yapılmasını istiyor.

HABER MERKEZİ / İSTANBUL

Terörle mücadelede yaralanıp vücutlarında kalıcı hasarlar alan, ancak gazilik ünvanı alamayanlar düzenleme beklerken gazilik ünvanı alan rütbeli asker ve polislerin de benzer bir talep içinde oldukları ortaya çıktı. KARAR, malul olmayan gazilerin, SGK tüzüğü nedeniyle mağdur olduklarını ve vücutlarındaki hasarların santimle ölçülerek gazilik hakkı verilip verilmeyeceğine hükmedildiğini manşetine taşımıştı. Vazife malulü sayılan rütbeli gaziler ise 2013 yılında vazife malulü erlerin aylık maaşlarına yüzde 25 zam yapıldığını ancak bu düzenlemenin kendilerini kapsamadığını belirtti. 2003 yılında tanktan düşüp başından ağır yaralanan eski uzman çavuş Levent Çenesiz, kendisi gibi binlerce vazife gazisinin yaşadığı sorunları şöyle anlattı: “Ben terörle mücadele esnasında yaralanmadığım için vazife malulu sayılıyorum. 6. derecede gazi sayılıyorum. Malulen emekli olduktan sonra işçi olarak çalışmaya başladım. Gazilik maaşım 2 bin 250 lira. Aynı durumda olan er arkadaşlarımız bizden 500 TL daha fazla alıyor. Biz, aynı durumda olan rütbeli arkadaşlarımızın da onlarla birlikte eşit şekilde gazilik maaşı almasını itiyoruz.” Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Önder Çelik de gazilerin maaşlarının yoksulluk sınırına göre ayarlamanması gerektiğini belirterek “Yoksulluk sınırı 5 bin 100 TL ama gazilik maaşları bunun altında” dedi.

18-01/17/screenshot_2.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN