Avrupa'da Yılın Otomobili Ödülü Peugeot 208'in oldu

Avrupa'da Yılın Otomobili Ödülü Peugeot 208'in oldu

Geçtiğimiz yıl Jaguar I-Pace, 2018’de ise Volvo XC40'ın sahibi olduğu 2020 Avrupa'da Yılın Otomobili ödülünü, bu sene ise Peugeot 208 aldı.

2020 Avrupa’da Yılın Otomobili 7 finalist arasından seçildi. 35 farklı modelden 7'ye inen adaylar arasından seçilen Yılın Otomobili Cenevre Otomobil Fuarı'nın iptal olmasıyla birlikte resmi tören olmadan açıklandı.

2020 Avrupa'da Yılın Otomobili ödülünü alabilmek için yarışan 7 model Cenevre Otomobil Fuarı'nı bekliyordu.

Fuarın iptal olmasıyla birlikte yeni bir uygulamaya giden jüri resmi bir tören olmadan seçilen modeli açıkladı.

Yarışmanın son 7'sine kalmayı başaran araçlar; BMW 1 serisi, Tesla Model 3, Porsche Taycan, Peugeot 208, Ford Puma, Renault Clio ve Toyota Corolla oldu. Hepsi de birbirinden iddialı olan bu araçlar arasından Peugeot 208'in çıkması sürpriz oldu.

Fransa merkezli otomobil üreticisi Peugeot'nun en popüler modellerinden bir tanesi hiç şüphesiz 208. Uzun yıllardır hayatımızın içerisinde bulunan bu model, birkaç yıl önce güncellenen tasarımıyla adeta kendini buldu ve şirket, bir süredir de bu tasarımın üzerinde yaptığı ufak değişikliklerle 208'i daha çekici bir model haline getiriyor. Jüri üyelerinden 281 puan almayı başaran Peugeot 208, "yılın otomobili" olmayı başardı.

Porsche Taycan
Porsche Taycan

Son 7'ye kalan araçlar arasında belki de en iddialı modeller Porsche Taycan ve Tesla Model 3'tü. Jüri üyeleri, yaptıkları değerlendirmelerde Tesla Model 3'e 242 puan verirken; Porsche Taycan ise 222 puan almayı başarabildi. Türkiye'de üretilen ikinci hibrit motorlu araç olan Toyota Corolla ise ne yazık ki zirveye yaklaşamadı.

BMW 1-Series

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN