Avcılar için beklenen imar değişikliği İBB Meclisi'nden geçti

Avcılar için beklenen imar değişikliği İBB Meclisi'nden geçti

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin aylardır mücadelesini verdiği, KARAR'ın da defalarca gündeme taşıdığı Avcılar’da kentsel dönüşüm çalışmalarının önünü açacak imar notu plan değişikliği İBB Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi. Karar, riskli binalarda deprem korkusuyla yaşayan yüz binlerce insanın hayatını etkileyecek.

Avcılar'da ömrünü tamamlamış riskli binaların, olası depreme karşı güçlendirilmesini sağlayacak olan "Avcılar 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarına Plan Notu İlavesine İlişkin Plan Değişikliği" teklifi, altı aydır İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayını bekliyordu.

KARAR'ın daha önce de gündeme taşıdığı imar notu plan değişikliği, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli'nin de yoğun çabalarıyla İBB Meclisi'nden onay aldı.

'İYİ BİR BAŞLANGIÇ'

Kararın ardından konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Meclis'in çok önemli bir karar aldığını belirterek, tüm üyelere teşekkür etti.

Göreve geldiği günden bu yana kentsel dönüşüm için hazırlık yaptıklarını ifade eden Hançerli, "İyi bir başlangıç. Yolumuz açık olsun. Yaklaşık 6 ay süren bir süreçten geçtik. Avcılar halkı için birlikte bir çalışma yürüttük. Avcılar halkının önemli bir sorunu olan plan notu değişikliğini Avcılar Belediye Meclisi gibi oy birliği ile geçirdikleri için Meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum. Avcılar'da kentsel dönüşüm, yenilenme ve adalet için çok önemli bir karar. İyi bir başlangıç. İBB Meclisi'ni kutluyorum." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN