At yarışları ne zaman başlayacak? Yarışlar ne zaman başlar? At yarışlarıyla ilgili son dakika açıklaması

At yarışları ne zaman başlayacak? Yarışlar ne zaman başlar? At yarışlarıyla ilgili son dakika açıklaması

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüs (Corona virüs) tedbirleri kapsamında geçici süreyle faaliyetleri durdurulan hipodromlarla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. At yarışları camiası, at yarışlarının ne zaman başlaması gerektiği ile ilgili bildiri yayınladı. Peki yarışlar ne zaman başlar? Tüm bilgiler KARAR.com'da...

Türkiye’de görülen ilk vakanın ardından alınan tedbirler kapsamında durdurulan at yarışları ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. At camiasında yer alan birçok federasyon başkanı imzasıyla yayınlanan bildiride, ‘At yarışları ne zaman başlacak?’ sorusunu soran yarış severlerin merak ettiği konut yanıt buldu. Dernekler, yarışların 15 Mayıs’ta başlamasını istedi. İşte detaylar…

YARIŞLAR NE ZAMAN BAŞLACAK?

Çin’in Vuhan kentinde başlayan, dünyayı ve Türkiye’yi de etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle geçici süreliğine durdurulan at yarışlarının tekrardan ne zaman başlayacağı henüz bilinmiyor. At yarışlarının tekrardan başlayabilmesi adına hipodromlarda sıkı tedbirler alındığı kaydedilirken, konuyla ilgili bilgiler geldikçe, detayları KARAR.com'dan görüntüleyebileceksiniz…

CAMİA YARIŞLARIN BAŞLAMASINI İSTİYOR

Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanı Talip Öztürk, Türkiye Jokey Federasyonu Başkanı Serdal Adalı, Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanı Şevket Yıldız ve Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanı Recep Avşar’ın imzasını taşıyan bir bildiri yayımlandı.

Koronavirüs pandemisi sebebiyle yarışlara 20 Mart tarihi itibarıyla ara verildiği anımsatılan bildiride, yarışlara ara verilmiş olmakla beraber 7 bin adet atın beslenmesi, bakımı ve idmanlarının devam ettirilmesinden dolayı bir yarış günü operasyonundan farklı olmayan bir şekilde hipodromlarda günlük rutin hayatın devam ettiği bildirildi.

Salgınla alakalı tüm önemlerin alındığı kaydedilirken; ilk vakanın Türkiye’de görüldüğü tarih itibarıyla bütün tesislerde eş zamanlı ve eksiksiz olarak her gün günlük maske dağıtımı, ateş ölçme, mekan dezenfeksiyonu, sosyal mesafe ve kişisel hijyen gibi tedbirlere ilave olarak, devletin ilgili mercileri tarafından yayınlanan genelgeler ve açıklamalar kapsamında alınan önlemlere taviz vermeden edildiği aktarıldı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğüne rapor olarak sunulan ve takdir ile karşılanan önlemlerin neticesinde, her gün 6 bin kişinin yaşam alanı olan hipodromlardaki pozitif vaka sayısının bir elin parmaklarının geçmediği bilgisi paylaşıldı.

’15 MAYIS İTİBARIYLA BAŞLASIN’ ÖNERİSİ

Söz konusu bildiride AVM, kuaför ve berberlerin gerekli şartlar altında açıldığı anımsatılırken, federasyonca alınan önlemlere ilave olarak hipodromların dış dünya ile irtibatını keserek, zorunlu karantina uygulamasıyla beraber jokey, antrenör, seyis ve asgari bir teknik kadro ile yarışların 15 Mayıs tarihi itibarıyla tüm sorumluluk federasyona ait olmak koşuluyla yeniden başlatılması için federasyonların hazır olduğu vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN