Arsenik zehirlenmesi çocuklarına da geçti

Arsenik zehirlenmesi çocuklarına da geçti

KARAR, Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği’nin (TMSY) girişimiyle yapılan muayenelerin sonucunu gündeme getirmişti. 27 gazinin ağır metal (arsenik) zehirlenmesi yaşadıkları anlaşılmıştı.

KENAN BUTAKIN/İSTANBUL

KARAR, Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği’nin (TMSY) girişimiyle yapılan muayenelerin sonucunu gündeme getirmişti. 27 gazinin  ağır metal (arsenik) zehirlenmesi yaşadıkları anlaşılmıştı. Dernek tarafından yapılan açıklamada ise “Doktorlar bile ‘literatürü değiştirecek bir buluşa imza attınız’ dediler. Maalesef bizler yavaş yavaş zehirlenerek ölüyoruz” ifadelerine yer verildi. TMSY Başkan Yardımcısı Fatih Zengin, dernek üyelerinin hastaneye yatırıldığını söyledi. Gazilerin tetkik ve tedavilerinin yapılacağını aktaran Zengin şunları söyledi: “Hastaneye başvuran 145 kişinin hepsinde vücutta olmaması gereken kronik ağır metal tespit edildi. Birçoğunun vücutlarında zehirlenmeden dolayı kitleler tespit edildi. Bazı üyelerin zehirlenmeden sonra doğan çocuklarında kalıcı hasarlar olduğu görüldü. Eş ve çocuklarına bulaşma riski olabileceği söylendi. Bu konuda kapsamlı araştırma da yapılıyor ve bu süreçte de çocuk sahibi olunmaması konusunda bilgilendiriliyorlar. Şu ana kadar 20’şer kişilik guruptan ilkinin tedavisi bitti. 3 grup da önümüzdeki tarihlerde hastaneye yatırılacak.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN