AÖF online sınav ne zaman yapılacak? AÖF online sınav sistemi nasıl olacak?

AÖF online sınav ne zaman yapılacak? AÖF online sınav sistemi nasıl olacak?

Corona virüse karşı alınan önlemler ile pek çok sınavın ertelenmesinin ardından AÖF bahar dönemi sınavlarının online olarak yapılacağı duyuruldu. Peki, AÖF online sınav ne zaman ve nasıl yapılacak? Ayrıntılar karar.com’da…

AÖF Rektörü Çomaklı, İktisat ve İşletme Fakülteleri ara sınavlarının internet üzerinden yapılacağını ve istedikleri gün ve saatte sınav sistemine giriş yapabileceğini duyurdu. Peki, AÖF online sınav ne zaman ve nasıl yapılacak? Detaylar haberimizde…

AÖF ONLİNE SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, katıldığı canlı yayında bahar dönemi ara sınavlarına dair aldıkları kararları kamuoyuna duyurdu. Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında Açıköğretim Fakültesi sınavları online olarak gerçekleştirilecek. Öğrenciler, 20 günlük bir süre zarfında sınavlara katılabilecekler. Bu da öğrencilerin istediği gün ve istediği saatte sınav olabilme imkanını elde etmiş olacak.

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi sınav giriş sistemi ile ilgili bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamaya göre, AÖF online sınav sistemi 18 Nisan 2020 tarihinde erişime açılacak. Sınava dair gerekli olan tüm bilgiler Anadolu Üniversitesinin resmi kanalları yolu le öğrencilerle paylaşılacak.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM ONLİNE SINAV SİSTEMİ NASIL OLACAK?

AÖF online sınav sisteminde sınava katılacak öğrenciler, sınavların yapılacağı dijital ortama bilgisayar, tablet veya cep telefonu aracılığı ile giriş yapabilecekler. Gerekli teknolojiye sahip olamayan öğrenciler, 6-7-8 Nisan tarihleri arasında çağrı merkezinden randevu alarak, tercih ettikleri herhangi bir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim bürosunda, online gerçekleştirilecek olan sınava katılım sağlayabilirler.

ONLİNE SINAV NASIL YAPILACAK?

Sınava katılacak öğrenciler ilk önce www.anadolu.edu.tr adresinden yönlendirilen sınav sayfasına T.C. kimlik numarası veya @anadolu.edu.tr uzantılı elektronik posta adresi ve şifresiyle sisteme giriş yaparak sorumlu oldukları dersleri görebilecek.

Önceki sınavlarda olduğu gibi öğrencilere her ders 20 soru sorularak 30 dakika süre verilecek.

Sınava katılan adaylar, sınav süresi başlamadan önce, ekranda çıkan sınav kurallarını okuyup onaylaması gerekecek.

Sınav başladığı anda, öğrenciler ekranda sadece bir soru görebilecek. Öğrenci soruyu cevaplar ya da boş bırakırsa bir sonraki soruyu görebilecek. Ancak, sınavda önceki veya sonraki soruyu görme imkanı olmadığı için soruyu cevaplamadan veya boş bırakmadan önce iyi düşünmelidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN