ABD'li perakende devi Tuesday Morning de iflas erteleme başvurusu yaptı

ABD'li perakende devi Tuesday Morning de iflas erteleme başvurusu yaptı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (corona virüsü) nedeniyle iflas erteleme başvurusunda bulunan ABD'li devler arasına, Neiman Marcus, JCPenney, J.Crew'den sonra indirimli ürün perakendecisi Tuesday Morning de katıldı. Şirket, 687 mağazasından 230'unu kapatacağını açıkladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ABD'de iflas erteleme başvuruları tüm hızıyla sürüyor. Son olarak indirimli ürün perakendecisi Tuesday Morning, Dallas'taki ABD İflas Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

230 MAĞAZASINI KAPATACAK

Wall Street Journal'da yer alan habere göre, şirketten yapılan açıklamada, bu yaz 687 mağazanın 230'unun kapatılacağı belirtildi. Mahkemeye yapılan başvuruda, ilk etapta düşük performans sergileyen ve birbirine çok yakın olan 132 mağazanın kepenklerini indireceği kaydedildi.

'KORONAVİRÜS NEDENİYLE BAŞKA SEÇENEĞİMİZ KALMADI'

Tuesday Morning, yeniden yapılanma çerçevesinde 100 milyon dolarlık borçlu finansmanı sağladı. Ayrıca 25 milyon dolarlık ek finansman için de görüşmelerin devam ettiği kaydedildi. Şirket, yapılan bu hamlelerle birlikte karlılığın ve kredibilitenin artırılmasının hedeflendiğini açıkladı.

CEO Steve Becker, "Koronavirüs salgını nedeniyle mağazalarımızın beklenmedik bir şekilde uzun süreli kapalı kalması, işimiz üzerinde ciddi etkiler yarattı. Mağazalarımızı iki ay boyunca açamayınca, iflas erteleme başvurusu dışında bir seçeneğimiz kalmadı" ifadelerini kullandı.

24 NİSAN'DAN İTİBAREN YENİDEN HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Ekonominin yeniden açılmasıyla birlikte Tuesday Morning'in mağazalarının beşte dördü 24 Nisan'dan itibaren kademeli olarak yeniden işe başladı. 7 bin 300'den fazla çalışan yeniden işbaşı yaptı. Bu süreçteki satışların, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 10 yükseldiği açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN