ABD'li araç kiralama devi Hertz konkordato ilan etti

ABD'li araç kiralama devi Hertz konkordato ilan etti

100 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren ABD merkezli araba kiralama şirketi Hertz, koronavirüs pandemisinin ekonomik etkileri ve kiralık arabalara talebin azalmasının ardından konkordato ilan etti.

ABD'nin araç kiralama firmalarından Hertz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkileri sonucu konkordato başvurusunda bulunduğunu duyurdu.

Hertz'in CEO'su Paul Stone konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kovid-19'un işlerimize ne kadar sert bir darbe vurduğunu göz önünde bulundurunca ve ekonomi ile seyahatin ne zaman normale döneceğini bilmediğimizi düşününce uzun bir iyileşme sürecini önlemek için bazı adımlar atmamız gerekiyor" dedi. Stone, iflas anlaşmasından 4 gün önce CEO ilan edilmişti.

FAALİYETLERİNE DEVAM EDEBİLECEK

11. madde kapsamında iflas başvurusunda bulunan Hertz, borçlarını yeniden yapılandırdığı süreç içinde faaliyetlerine devam edebilecek. İşlemlere Hertz'ün Avrupa, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki operasyonları dahil edilmedi.

GELİRLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜ HAVALİMANLARINDA KİRALANAN ARABALARDAN

Reuters'ın aktardığına göre Hertz'in gelirinin büyük bir bölümünü havalimanlarındaki şubelerinden kiralanan arabalar oluşturuyor. Koronavirüs kapsamında hava seyahatinin durma noktasına gelmesi şirketi zor duruma soktu.

1918 yılında kurulan ve dünyanın en büyük araba kiralama şirketlerinden biri olan Hertz 145 ülkede faaliyet gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN